Bayramın 2.günü sabah Kayseri-Eskişehir yaptım. 4.günü de döndüm, toplam 1.100 km yol yaptım.
Kayseri-Kırşehir arası normal bölünmüş yol, Kırşehir-Haymana yakınlarına kadar otoyol, Haymana-Eskişehir arası da yine bölünmüş yolda gittim. Gidiş ve gelişlerde 4'er tane radar vardı, son dönemde sosyal medyada abartılan kadar görmedim. Sadece Kayseri girişinde radar öncesi "50" levhasını gördüm, hızımı 108 den 48 e kadar düşürmek zorunda kaldım çünkü 1km kadar başka tabela yoktu, çoğu insan da hızını azaltmak zorunda kaldı ve neredeyse kazalar olacaktı. Onun haricinde tabelalar önceden vardı, harici olarak Android Auto kullandım yolun tamamında, oradaki "bildir" seçeneğinde daha önce radarı gören kişilerin bildirimi ile radara gelmeden haber vermesi de ceza yemeden gelmeme katkı sundu.
Yakıt tüketimine gelirsem;
Kayseri-Kırşehir arası bölünmüş yol (150 km) hızımı 108 kmh e sabitledim, 6,1 LT LPG,
Kırşehir-Haymana yakınlarına kadar otoyol (120 km) hızımı 140 kmh a sabitledim, 6,8 LT LPG,
Haymana-Eskişehir arası bölünmüş yol (280 km) hızımı 108 kmh e sabitledim, 5,8 LT LPG tüketim gördüm.
Dönüş yolunda da otoyolda biraz daha hızlı gittim, yer yer 180kmh ye kadar çıktım.
24,60 x 31 Litre =750 TL
23,20 x 28 Litre =650-TL
23,00x 17 Litre= 400-TL, toplam 1.800-TL yakıt aldım. Çeyrek depoya yakın (2 çizgi) LPG kaldı.
Araçta 2 yetişkin 2 çocuk, bagaj dolu, klima açık şekilde yolculuk yaptım. Otoyolda dikkatimi çeken şey, elektrikli araçların neredeyse tamamı 100-110km civarında hızla gidiyordu, hızlı giden görmedim. Muhtemelen uzun yolda daha fazla tüketim nedeniyle hız yapamıyorlardı.