Civic FC5 Yeni Honda Civic Ortalama LPG Yakıt Tüketimi...

Ad Soyad
Siraç
Aracınız
Civic FC5 2020
Bende de 2020 fc5 var, yakıt tüketimi çok fazla çevremdeki Honda sahipleri az yakmalarıyla övünüyorlar ben ise bir türlü az yakamıyorum. Bakıma soktum aracı önceden bakımsız diye çok olabilir olarak düşünüyordum lpg de araç da bakıma girdi filtreler vs. değişti herhangi bir sorun yok, lpg filtresi ters takılmıştı önceki sahibinden. Ancak yine aman aman bir değişim olmadı, ben diş hesabı yaparak gözlemliyorum genelde şehir içi 1 diş 30km uzun yolda ise 1 diş 50km gidiyor. 7 lt civarı gösteriyor panelde tüketim uzun yol için. 200km yol gittim ve 370tl ödedim dolum için uzun yolda. Bu değerler normal mi baktırmam mı gerekiyor?

Aracınız
Civic FC5 2020
Bayramın 2.günü sabah Kayseri-Eskişehir yaptım. 4.günü de döndüm, toplam 1.100 km yol yaptım.
Kayseri-Kırşehir arası normal bölünmüş yol, Kırşehir-Haymana yakınlarına kadar otoyol, Haymana-Eskişehir arası da yine bölünmüş yolda gittim. Gidiş ve gelişlerde 4'er tane radar vardı, son dönemde sosyal medyada abartılan kadar görmedim. Sadece Kayseri girişinde radar öncesi "50" levhasını gördüm, hızımı 108 den 48 e kadar düşürmek zorunda kaldım çünkü 1km kadar başka tabela yoktu, çoğu insan da hızını azaltmak zorunda kaldı ve neredeyse kazalar olacaktı. Onun haricinde tabelalar önceden vardı, harici olarak Android Auto kullandım yolun tamamında, oradaki "bildir" seçeneğinde daha önce radarı gören kişilerin bildirimi ile radara gelmeden haber vermesi de ceza yemeden gelmeme katkı sundu.

Yakıt tüketimine gelirsem;
Kayseri-Kırşehir arası bölünmüş yol (150 km) hızımı 108 kmh e sabitledim, 6,1 LT LPG,
Kırşehir-Haymana yakınlarına kadar otoyol (120 km) hızımı 140 kmh a sabitledim, 6,8 LT LPG,
Haymana-Eskişehir arası bölünmüş yol (280 km) hızımı 108 kmh e sabitledim, 5,8 LT LPG tüketim gördüm.
Dönüş yolunda da otoyolda biraz daha hızlı gittim, yer yer 180kmh ye kadar çıktım.

24,60 x 31 Litre =750 TL
23,20 x 28 Litre =650-TL
23,00x 17 Litre= 400-TL, toplam 1.800-TL yakıt aldım. Çeyrek depoya yakın (2 çizgi) LPG kaldı.

Araçta 2 yetişkin 2 çocuk, bagaj dolu, klima açık şekilde yolculuk yaptım. Otoyolda dikkatimi çeken şey, elektrikli araçların neredeyse tamamı 100-110km civarında hızla gidiyordu, hızlı giden görmedim. Muhtemelen uzun yolda daha fazla tüketim nedeniyle hız yapamıyorlardı.
Açıklayıcı güzel bir anlatım

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Bende de 2020 fc5 var, yakıt tüketimi çok fazla çevremdeki Honda sahipleri az yakmalarıyla övünüyorlar ben ise bir türlü az yakamıyorum. Bakıma soktum aracı önceden bakımsız diye çok olabilir olarak düşünüyordum lpg de araç da bakıma girdi filtreler vs. değişti herhangi bir sorun yok, lpg filtresi ters takılmıştı önceki sahibinden. Ancak yine aman aman bir değişim olmadı, ben diş hesabı yaparak gözlemliyorum genelde şehir içi 1 diş 30km uzun yolda ise 1 diş 50km gidiyor. 7 lt civarı gösteriyor panelde tüketim uzun yol için. 200km yol gittim ve 370tl ödedim dolum için uzun yolda. Bu değerler normal mi baktırmam mı gerekiyor?
Tam depo hesabı yaparsanız daha doğru olur.
Şehir içinde, trafikte yakıt tasarrufu pek beklemeyin. Uzun yolda tasarruf olabilir. Oda 110 sabit hızda.

Ad Soyad
seyyid
Aracınız
Civic FC5 2020
YAKIT HESAPLANACAKSA DEPO DOLDURULUR , KM SIFIRLANIR, TERCİHEN DEPO BİTİNCEYE KADAR KULLANILIP TEKRAR (MÜMKÜNSE AYNI İSTASYONDAN) YAKIT ALINARAK FARK HESAPLANIR VE YAPILAN KM.YE BÖLÜNÜR... 2020 MODEL,24 BİN KM.DE,ORJİNAL LPG'Lİ FC 5 ARACIM VAR. HER DEPODA ALIŞKANLIĞIM DEPOYU SIFIRLAR VE HESAPLARIM... ORTALAMA TÜKETİM 2,40-2,60 ARALIĞINDA Ş.İÇİ-Ş.DIŞI KARIŞIK...

Geri