Evet o kismi ben yanlis anlamisim.. O bahsettiginiz araclarla kiyaslandiginda arada ki farki ya da torku gerek sanziman gerek Vtec sayesinde kapatiyor ise de ihtiyac duyulmamis olabilir, Ama bizzat denemedigim icin fikir yurutemiyorum. Lakin Honda dunyanin en buyuk motor ureticisi, gerek ya da eksik gordukten sonra bu bahsettiginiz iyilestirmeyi en kolay yapabilecek firma, o yuzden bir bildikleri vardir diye dusunuyorum. Tabi ki bu benim sahsi fikrim.
OTV dediginiz gibi keske olmasa ya da daha mantikli seviyelerde olsa bizde ufak motorlara bagli kalmasakGerci simdiye kadar 10 taneden fazla arac sahibi oldum, yeni aldigim civic harici sadece 1 arabam kucuk motorluydu, geri kalani hep buyuk motorlardi, turbolu kucuk motordansa atmosferik buyuk motoru her zman tercih ederim gerek kullanim zevki gerekse uzun kullanimda saglamlik acisindan
Estagfirullah hocam, kiyaslama yapmak dogru olmaz ama 2.0 atmosferik ile 1.4t anca kiyaslanir kiyaslarken torka degilde beygir gucu benzer olsa kiyaslamalarini anlarim Arada cok fark olmadigi gorulur zaten atmosferik daha iyi bencede. vtec 1.6 motorda yok yada sizin kullandiginiz typer sanirim bizimkinin sadece adi vtec degisken zamanli subab turkcesi, aynisi toyota 1.6da da var ismi farkli sadece. O da arac ekonomi saglasin diye ekstra bir performans saglamiyor asil amaci gaza yuklenmedikce ekonomi saglamak. Yabanci forumlarda cok okudum adamlar 2.0-3.0 motor kullandiklari icin pek bizim gibi performanssizliklari konusmuyorlar hala da atmoferik satin aliyorlar. Motor gelistirmeye harcanan yatirimin cok yuksek maliyetleri var motorsiklette honda saglam ama performans olarak diger firmalar hondaya fark atiyorlar, honda performans gelistirmeleri birakti sanki. 1.8 en dusuk hacim yurt disinda satilan atmosferik, hatta bizim araclarin az daha performans yukselsin diye hondata ile maillestim 1.8 icin yazilimlari bizim 1.6 ya uygun mu diye adamlar 1.6 ya hic dokunmani tavsiye etmem dedi adamlar, amacimda araci turbolamak degil %10 performans artsa ben basacagima aracin ekonomisi artar diye dusundum. Bende ayni fikirdeyim atmosferik 2.0 uzeri gercekten araba ama malesef turkiyede binemeyoruz. O yuzden turbo zamanla ele gecirecek hepimizi.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.