Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
40usd yazılmasını siz mi söylediniz yoksa onlar direk mi yazdı. gümrükte takılmaz inşallah..
[/quote]
40 USD yazılmasını ben söyledim benim ilk siparişim de 40 USD yazılarak gönderildi hemde DHL gibi gümrükte didik didik edilen bir kargo firmasıyla geldi en ufak bir sorun yaşamadım.
Tabi şimdi gümrükçü bir gece önce eşiyle kavga etmiş sabah da evden kahvaltı etmeden çıkmışsa durumlar değişebilir []
[quote author=avansis link=topic=901.msg18294#msg18294 date=1415182711]
Bunlar polis tarafından el konur söylim ..eroin paketinden farkı yok
Bekle ki şimdi 15 gün tam çin iskencesi
[/quote]
Polis el koysa açmakla uğraşırken bu ne ya deyip bırakır. Çok sıkı paketlemişler []
[quote author=Can link=topic=901.msg18296#msg18296 date=1415184198]
40$ sorun yaratmaz. 100$'a kadar yolu var
[/quote]
Şimdi şöyle bir şey var. Kargo değerleri ne az ne çok yazılmalı. Unutulmamalı ki gümrük memurları o kadar aptal değil.
Örneğin 100 dolarlık bir ürüne 5 dolar yazarsak bu gümrükçünün dikkatini çekebilir ve hiç bir şey yapamazsa değer biçmeye sevk eder kargonuzu ve orada uzun araştırmalar sonucu kargonuzun gerçek değerine ulaşılır. Bu aşamadan sonra gümrük kanunları gereği çeşitli vergiler ve bedeller ödetilerek bir güzel öperler
Tabi örneğin 5 adet ve fazla olan ürünlerde fiyatı önemli olmaksızın risk yaratıyor. Ticari amaçla getirilmiş gibi algılanabiliyor. Buna da dikkat etmek lazım.
Kısacası %40 ~ %50 düşük fatura bedeli en idealidir. Fazlası büyük risk.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.