Verdıgınız bılgıler için teskkur ederımBu arada 139binde lpg takildi arac su 181binde, gec takilinca sorun oluyor gibi bir sey duymadim ben
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yüksek km de lpg takılmasının zararı yok demek iyimserliktir. (Bu arada 140bin km honda için yüksek km değildir).Bu arada 139binde lpg takildi arac su 181binde, gec takilinca sorun oluyor gibi bir sey duymadim ben
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yüksek km de lpg takılmasının zararı yok demek iyimserliktir. (Bu arada 140bin km honda için yüksek km değildir).
Çünkü araçta mutlaka benzin artıklarından oluşan kurum oluşur. Nu kullandığınız benzine ve aracın bakımlarının zamanında yapılıp yapılmamasına göre değişir. Lpg benzine göre daha yüksek sıcaklıkta yanıyor ve yanma odasındada daha yüksek sıcaklık oluşturuyor. Normalde benzinde yanmayan bu kurum lpg de özellikle yüksek devirlerde oluşan korkunç ısıda tekrar yanıp motora ciddi zarar verebilir. Bu bahsettiğim olay bi dostumun toyotasında başına geldi. Resmen pistonlar eğilip bükülmüştü.motor içindeki sakız kıvamına gelen kurumu kazımakta zorluk yaşamıştık. Ama dediğim gibi bu olay benzin kalite bakımların geç yapılması vs pekçok etkene bağlı.
aracim 162 bnde yeni lpg takıldı. Benden önceki sahipleri düzenli olarak bakımlarini yaptirmişlar hep. Ama yakıtlarini nerden almişlar bilmiyorum. Benm aldigim kişi hep totalden aldgini söyledi sadece. Bu arada benim aracin subaplari çelikmiş usta öyle söyledi eğilme falan olmaz dedi