Sonucu paylaşma fırsatım olmamıştı. Bugün akşamüstü beyaz duvara yaslayıp çektim.
Ton farkı belli oluyor. Kimileri rahatsız olabilir. Ben sorun yaşayacağımı sanmıyorum.
ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Nisan ayında biten farın eşi de Ağustos ayında bitti. Yaklaşık 1 aydır pembe ışık veriyordu ve uzun yolda aydınlatma zayıflamıştı.
Sanayiye gittim ve önceki Philips D4S 4300°K ampulden istedim. Usta(!) D2S de olur deyince heyecanlandım. Usta böyle oluyorsa, başkası nasıl çalışır acaba?
Elime çıkan orijinali aldım. Usta D2S denedi, harladı. Bir tane daha yaktı, o da gitti. Garantiye verecekmiş lambaları. Sonra elindeki D4S 8000°K ampulü taktı, mosmor ışık komik durdu. Çalışan farı da 8000 yapmayı teklif etti. Güldüm.
Normalde çıkar giderim ama adamın eli çok kıvrak, o dar yerlerde farı rahatça açıp sökebiliyor ve kolayca takabiliyor.
Parçacılara baktım, Philips aynı model yok, Photon vermeye çalışıyorlar, ama beyazı. Fiyat öyle 160-200 falan değil, Philips gibi 430 diyorlar, 400 olurmuş.
Nihayet üçüncü dükkanda buldum. Çocuk kutuyu vitrinden çıkardı, kutuyu açtı, ampulü eliyle kontrol etti, dokunmadık yer bırakmadı. Uyarınca şaşırdı, başka kutu verdi. 350 lira!
Aldım, ustaya döndüm. Cama dokunmamasını tembihledim. Usta da dokunmak zarar vermez dedi. Bilmiyorum, belki de ampul ömrünü kısaltıp müşteri kazanmaya çalıştılar. Yine de beni kırmadılar, güzelce taktılar: 30 lira.
...
Usta ve esnaf milleti yanında olaya kesinlikle şahit olmak lazım. Hiçbir özen ve bilgi yok, eğer art niyet söz konusu değilse.
Orijinal ampul
Arızalı durum
8000K denemesi
Mutlu son
ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi