Civic FE1 1.5 182 hp civic yakıt tüketimi ? ( Size video çektim )

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Kutup başı söktükten sonra herhangi bir kod vs. sorunu yaşamam değil mi hocam?

söküp geri taktığınızda ilk birkaç dk ekranda ışıklar,teypte kod isteme vb şeyler olacak ama aracı sürünce birkaç dk içinde kendiliğinden tamamı sönecek.
herhangi bir olumsuzluk olmaması lazım ama yinede servisede sorun isterseniz sonra ben yanlış yönlendirmiş olmak istemem ben çokça kez yaptım hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar.

Ad Soyad
Ufuk Gümüş
Aracınız
Civic FE1 2021
söküp geri taktığınızda ilk birkaç dk ekranda ışıklar,teypte kod isteme vb şeyler olacak ama aracı sürünce birkaç dk içinde kendiliğinden tamamı sönecek.
herhangi bir olumsuzluk olmaması lazım ama yinede servisede sorun isterseniz sonra ben yanlış yönlendirmiş olmak istemem ben çokça kez yaptım hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar.
Teşekkür ederim

Ad Soyad
İbrahim Güven
Aracınız
Civic FE1 2024
selamlar ben de ufuk bey gibi trip A yı sıfırlıyorum depo fullediğimde son fullememeden sonra uzun yol yaptım şu an 450km yol yapmışım ort 6.9 ile, bilgisayar 126 km gösteriyor kalan yolu, 450 km de ort 6.9 ile 31 lt yakmış olmam gerekiyor. 16 lt daha var depoda. Bilgisayara göre bu 16 lt ile 126 km çok az değil mi? 8 lt bile yaksam en az 200 km daha gösteriyor olması gerekiyordu, yine depoyu fullediğimde kaç lt aldığımı yazacağım. kutup başı işlemini de ondan sonra denerim ben de.

Ad Soyad
İbrahim Güven
Aracınız
Civic FE1 2024
ek olarak ben servise de götürdüm orda da resetleme işlemi yaptıklarını söyledir bütün tripler sıfırlanmıştı. ilk fullediğimde depoyu ort 7.5lt gösterriken 622km menzil gösteriyordu. 47 lt de 7.5 ortlama ile 626km menzil matematiksel olarak doğru ama aracı kullandıkça 6.9 a düşürmeme rağmen ortalam tüketimi, maksimumu menzil şu an 570 km gösteriyor trip+ kalan menzil

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
arkadaşlar biraz fazlamı takıntılıyız :)

renault aracım oldu asla vaad ettiği kmleri yapmayan ki bence bu daha kötü birşey bu yolda kalmaya daha musait bir durum oysa civicte sizin anlatamınızda tam tersine daha depoda yakıt varken doldur uyarısı verdi diyorsunuz , hocam doldur gitsin elektrikli araç değilki bu 1-2 saatinizi yakacak?

vag grubundan octaviam ve golfüm oldu ikisindede yakıtı doldurursunuz çok ama çok uzun süre ekranda yakıt harcamadı diye gösterirdi sizi piskolojik olarak rahat ettirir sonradanda piskolojinizi uzun yolda alt üst edecek şekilde birden inerdi.

özetle bu her arabada olan bir durum bu bilgisayarlar bir ORTALAMA/TAHMİN veriyor onuda sizin sürüşünüze göre veriyor dizelde bu makas çok dar atıyorum şehir içi 6.5lt şehir dışı 5lt, yazın 6.2lt kışın 6.5lt haliyle çok daha keskin sonuçlar çıkıyor ortaya ama CVT şanzımanlı ve turbo benzin olan araçta uzun yolda 5lt yakabilen araç şehiriçinde 11lt yakabilince makas devasa olabiliyor= çok daha büyük şaşmalar.

adam sizi yolda bıraktımı? hayır git yakıt al geç sonuçta Tanzanyada değilizki her an bir petrol var yakında doldurmasıda 5dk sürmeyen bir adım bu kadar büyütülecek bir durum değil bence...

Geri