Burada yazılanlara göre atmosferik Honda motorunun çok yaktığı ve verimsiz olduğu aşikar.
Yukarıda gördüğüm için yazıyorum. Sorunsuzluk vb. etmenleri de işin içine katarak hesap yapıyorsanız eğer yıllık yaptığınız mesafeyi de hesabın içine katın. Günümüz şartlarında 7,7 litre ortalaması olan araç kilometre başına yaklaşık 1 TL tüketiyor demektir. Bu da senede 10 bin km biniyorsanız senede 10 bin TL yakıta vermeniz anlamına gelir. 15 bin km için 15 bin TL, 20 bin km için 20 bin TL gibi.. Hesap basit işte yıllık kilometrenizle çarpın
12-13 litre yakan otomobil ise şu an yaklaşık 1,75 TL tüketiyor kilometre başına. Bu da her 10 bin kilometrede bir 7500 TL fazla yakıt masrafı demek. Benim gibi senede 30 bin kilometreye yakın yapıyorsanız bu fark 20 bin TL'yi geçecektir. Kararınızı buna göre verin demek için yazdım sadece.
Ben 2018 HB Sport Plus kullanıyorum. 79 bin km oldu. Yakıt ortalamam 7,6 lt/100km. Çok yüksek hızlardan kaçınmam, şehir dışı yolculuklarda illa hız limitini görürüm. Ama aracı verimli kullanırım. Dip gaz çıkmam yüksek hızlara. Yedire yedire çıkarım. Zırt pırt gereksiz fren yapmam uzun yolda. Aracın ivmesini düşürmek istemem. Onun dışında yoğun trafikte her gün 1,5 saat geçiriyorum İstanbul içinde. Ve çok dik yokuşları olan Sarıyer'in tepelerinde oturuyorum. Bence bu motorun yakıt verimliliği şahane. Aklında soru işareti olanlara samimiyetle tavsiye ederim.