2004 ten itibaren 10 seneden fazla VTI, ies ve is olmak üzere Honda'nın farklı modellerini kullandım fanatikliğini de sonuna kadar yaptım
ama yanlış anlaşılmasın marka fanatikliği yapacak yaşları da çoktan geçtik. Artık hangi araç beni ekonomik, performans, güvenlik, donanım ve konfor olarak tatmin ediyorsa o aracı alıyorum.
Bundan önce 1.6 TDI Leon kullanıyordum. Şehir içinde dur kalk köprü trafiğinde 7 litreyi ve uzun yolda da tabiri caizse kırbaçlaya kırbaçlaya kullanmama rağmen 6,5 litreyi hiç geçmedim.
Konfor, tokluk ve performans da cabası. Sonra HB küçük gelmeye başladı aile olarak sığamadık km de yükselmişti ve sedan arayışına girdim.
Bmw e90 alacaktım ama 11-12 litre sarfiyatı görünce biraz uzak durdum ve Civic anılarım depreşti. Keşke üstüne 30-40 daha koyup o zaman 184 lük bir 320D alsaydım.
Tabi arada uzunca bir süre dizel veya tsi kullandığım için ve benzin fiyatlarını takip etmediğim için benzinli civic aldım ama şu 2-3 ayda canım ciddi anlamda sıkılmaya başladı.
1,6 orta sınıf bir aracı kullanıp ekranda 2,5 suv yakıt verileri görüyoruz.
Düşük km sedan dizel veya makul bir 1.4 Tsi düşerse değişmek de istiyorum. Bu duyguyu giden ve az yakan bir araçtan inip gitmeyen ve çok yakan bir araca binenler anlar.
Bunun dışında Honda, Toyota ve hatta Mazda'nın problemsizliği ile yarışacak başka bir marka yok diyebilirim ama problemsiz olacak diye bakıma ve tamire vereceğim parayı muadillerinin 2 katı fazla yakıta vermek de çok mantıklı gelmiyor artık.