Civic FE1 2000 devirdeki ses?

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Herkese selamlar aracım 2022 model civic fe aracımla yol yaptıktan sonra yani araç ısındıktan sonra park halinde iken gaz ver bırak yapınca ve özellikle 2bin devir hizasına gelince nereden geldiğini tam anlayamadığım bir ses duyuyorum. Aracın gaz sesi harici bir arka fondan tırrr zırrr tarzı tam tarif edemediğim bir ses mevcut. Sessiz ortamda epey içerden duyulan bir ses malesef. Sadece bu devir hizasında sesi alıyorum. Video kaydetmeye çalıştım başına gelen fikri olan arkadaşlardan çözüm amaçlı yardım bekliyorum.

Gergi sesi bu Hocam. V kayışını karşılayıp yay türü malzemeyle gergide tutan parça.

Benim fb7 den 1 senedir geliyor değişmedim ama sizin daha yeni araçtan hemen gelmesi ilginç. Bir 100.000 km yada 6-7 sene lazım en azından.

SM-A235F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gergi sesi bu Hocam. V kayışını karşılayıp yay türü malzemeyle gergide tutan parça.

Benim fb7 den 1 senedir geliyor değişmedim ama sizin daha yeni araçtan hemen gelmesi ilginç. Bir 100.000 km yada 6-7 sene lazım en azından.

SM-A235F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yok hocam gergi değil motor kaput açık dinleme yaptım ses ön gösterge civarından araç iç kısmından geliyor gibi. Ayrıca fb7 kullandım gergi sorunu yaşadım o sesi biliyorum. O ses hız arttıkça gürültüsü artıyordu ve daha çok araç D konumda ivmelenmek istediğimde net geliyordu. Şuan ki ses malesef seyir halinde muhtemel yol vs sesinden duyulmuyor fakat park halinde sessiz ortamda duyuluyor

Bu konu hakkında epey bir araştırma yaptım yabancı civic form sitelerinde olsun redditte olsun özellekile 2000 rpm aralığında ses geldiği yönünde çokça konu ve video gördüm fakat her biri hakkında net çözüm malesef yok ses her kullanıcıda başka sebeplerden ötürü gibi. Normal kullanımda şimdilik duyulmasa bile bu sesin varlığı beni epey rahatsız etti. Umarım motor kısmından gelmiyordur diyerek kendimi avutuyorum

Merhaba. İlk videoda sesi az da olsa duyabildim ve evet benim yaptığım araştırmalara göre de bu ses maalesef çok yaygın. Benim aracımda da aynı ses mevcut. Özellikle 1500-2000 devir aralığında hızlanmak istediğimde daha net duyuyorum, gerçekten rahatsız edici. Gösterge paneli içi, klima menfezlerinin iç kısımları ya da direksiyon mafsalının olduğu kısımdan geliyor olabilir. Net çözüm için servise götüreceğim randevu aldım. Çözüm olursa buradan da bilgilendirme yaparım. Çoğunlukla havalandırma kanallarından diye söyleyenler var.

Merhaba. İlk videoda sesi az da olsa duyabildim ve evet benim yaptığım araştırmalara göre de bu ses maalesef çok yaygın. Benim aracımda da aynı ses mevcut. Özellikle 1500-2000 devir aralığında hızlanmak istediğimde daha net duyuyorum, gerçekten rahatsız edici. Gösterge paneli içi, klima menfezlerinin iç kısımları ya da direksiyon mafsalının olduğu kısımdan geliyor olabilir. Net çözüm için servise götüreceğim randevu aldım. Çözüm olursa buradan da bilgilendirme yaparım. Çoğunlukla havalandırma kanallarından diye söyleyenler var.
Valla hocam inanın can sıkıcı bir durum araç soğuk iken duyulmuyor belli km yol yapıp ısınınca duyuluyor. Dediğiniz gibi epey video ve yorum var yabancı form sitelerinde ama hepsinde ses biraz farklı. Bende ki ses 2 bin devir aralığına gelince ince titreşim harici arka fonda harici bir ses daha mevcut hatta ikinci video da 2 bin rpm de gaz vermeye devam ettikçe duyuluyor aslında. Sizin bahsettiğiniz ses bu sanırım. Ayrıca az önce çalıştırdım aracımı kısa mesafe yol yaptım denedim ses yok.

Hocam ön emniyet kemerlerinin bağlı olduğı ayarlanabilir kısmı kontrol ettiniz mi? oralar da belli devirlerde cızırtı yapıyor. Ses çok net olmadığı için tam anlayamıyorum ama buralardan da trim sesi geliyor. Ses esnasında orayı tutarak kontrol edebilirsiniz. Eğer oradan kaynaklıysa silikon sprey ile halledilebilir.

Hocam ön emniyet kemerlerinin bağlı olduğı ayarlanabilir kısmı kontrol ettiniz mi? oralar da belli devirlerde cızırtı yapıyor. Ses çok net olmadığı için tam anlayamıyorum ama buralardan da trim sesi geliyor. Ses esnasında orayı tutarak kontrol edebilirsiniz. Eğer oradan kaynaklıysa silikon sprey ile halledilebilir.
Epey sağı solu kontrol ettim fakat sonuç alamadım. Benim bildiğim trim sesi araç soğuk iken duyulur fakat bende durum ısınınca başlıyor. Sanki radyatör fanı soğutmak için çalışırken harici gaz ver bırak yapınca bir titreşim oluyor. Ses motor bölümünden duyulmuyor fakat içeriden sessiz ortamda net geliyor. Cidden can sıkıcı

Herkese selamlar aracım 2022 model civic fe aracımla yol yaptıktan sonra yani araç ısındıktan sonra park halinde iken gaz ver bırak yapınca ve özellikle 2bin devir hizasına gelince nereden geldiğini tam anlayamadığım bir ses duyuyorum. Aracın gaz sesi harici bir arka fondan tırrr zırrr tarzı tam tarif edemediğim bir ses mevcut. Sessiz ortamda epey içerden duyulan bir ses malesef. Sadece bu devir hizasında sesi alıyorum. Video kaydetmeye çalıştım başına gelen fikri olan arkadaşlardan çözüm amaçlı yardım bekliyorum.
Motor alt muhafaza parcasi metal bir parca motor kartelinin altında kalıyor eger ses zırilti gibi birseyse orayi dinlemenizi tavsiye ederim. Benim aracimda özellikle yavaşça gelip kucuk bi kaldırıma geri geri çıkarken dediğiniz devir aralığında hafif gazlayinca o sesi bende aldim ve oradan olduğunu tespit ettim. Bakımdan sonra düzgünce sikmalarini istedim ve gecti.

Geri