Civic FE1 2000 devirdeki ses?

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Herkese selamlar aracım 2022 model civic fe aracımla yol yaptıktan sonra yani araç ısındıktan sonra park halinde iken gaz ver bırak yapınca ve özellikle 2bin devir hizasına gelince nereden geldiğini tam anlayamadığım bir ses duyuyorum. Aracın gaz sesi harici bir arka fondan tırrr zırrr tarzı tam tarif edemediğim bir ses mevcut. Sessiz ortamda epey içerden duyulan bir ses malesef. Sadece bu devir hizasında sesi alıyorum. Video kaydetmeye çalıştım başına gelen fikri olan arkadaşlardan çözüm amaçlı yardım bekliyorum.

Motor alt muhafaza parcasi metal bir parca motor kartelinin altında kalıyor eger ses zırilti gibi birseyse orayi dinlemenizi tavsiye ederim. Benim aracimda özellikle yavaşça gelip kucuk bi kaldırıma geri geri çıkarken dediğiniz devir aralığında hafif gazlayinca o sesi bende aldim ve oradan olduğunu tespit ettim. Bakımdan sonra düzgünce sikmalarini istedim ve gecti.
Akşam aracımla biraz yol yapıp sonrasında dikkatli bir dinleneme yapmayı planlıyorum. Bakalım tespit edebilecekmiyim. Sesin tespiti epey zor gibi inşallah çözüm bulabilirim

Akşam aracımla biraz yol yapıp sonrasında dikkatli bir dinleneme yapmayı planlıyorum. Bakalım tespit edebilecekmiyim. Sesin tespiti epey zor gibi inşallah çözüm bulabilirim
Biri gaz verirse sizden önden dinleyebilirsiniz umarım benim dediğim yerden çıkar herhangi bir ariza yoktur

Biri gaz verirse sizden önden dinleyebilirsiniz umarım benim dediğim yerden çıkar herhangi bir ariza yoktur
Dediğiniz yaptım hocam daha önce motor bölümü sesinden malesef bahsettiğim ses duyulmuyor yada motor bölümü ile alakası olmadığı içinde duyulmuyor olabilir. Ses daha çok gösterge ekranı arkası gibi geliyor

Yaklaşık bir saattir araçla uğraştım resmen çileden çıktım. İki arkadaş aracı epey gaz ver bırak yaparak diledik fakat sesin yerini tespit edemedik. En sonunda aracın direksiyonunu tam sağ veya tam sol konuma döndürüp gaz verdiğimizde sesin gelmediğini tekrar düz konuma getirdiğimizde sesin geldiğini fark ettik. Resmen aklımla oynadı bu gün araba satmaya karar verdim resmen soğudum. Direksiyonun düz konumda oluşu bir titreşime sebep oluyor nedense direksiyonu çevirince ses gelmiyor tuhaf gerçekten

Benim aracımdaki ses de bu şekilde.

Benim aracımdaki ses de bu şekilde.
Videonuzu izledim acaba aynı ses araç park halinde iken gazı 2000 rpm civarına getirdiğinizde de geliyor mu deneme şansınız olur mu. Bende ses park halinde iken 2bin devire getirdiğimde duyuluyor. Dün fark ettiğim şey ise direksiyon düz konumda iken oluyor sağ veya sola çevrik bırakınca ses gelmiyor. Bu kutu değişim sonrası vidalarda mı sıkıntı var boşluk falan yada düz konunda direksiyon bir yerlere temas edip titreşim yapıyor olabilir. Sizin bunu test etme şansınız var mı

Videonuzu izledim acaba aynı ses araç park halinde iken gazı 2000 rpm civarına getirdiğinizde de geliyor mu deneme şansınız olur mu. Bende ses park halinde iken 2bin devire getirdiğimde duyuluyor. Dün fark ettiğim şey ise direksiyon düz konumda iken oluyor sağ veya sola çevrik bırakınca ses gelmiyor. Bu kutu değişim sonrası vidalarda mı sıkıntı var boşluk falan yada düz konunda direksiyon bir yerlere temas edip titreşim yapıyor olabilir. Sizin bunu test etme şansınız var mı
Park halindeyken de bu ses geliyor ama bu kadar yoğun değil, direksiyonu döndürüp denediğimde de bir değişiklik yok. Tahminim gösterge panelinin arka tarafında birşeyler birbirine değiyor, gaza basınca da o frekansda titreşimle birlikte cızırtıya dönüşüyor. Servis randevusu aldım haftaya kontrol ettireceğim, sonrasında bilgilendirme yapacağım.

Park halindeyken de bu ses geliyor ama bu kadar yoğun değil, direksiyonu döndürüp denediğimde de bir değişiklik yok. Tahminim gösterge panelinin arka tarafında birşeyler birbirine değiyor, gaza basınca da o frekansda titreşimle birlikte cızırtıya dönüşüyor. Servis randevusu aldım haftaya kontrol ettireceğim, sonrasında bilgilendirme yapacağım.
Valla hocam çok can sıkıcı bir durum malesef. Araç ısınınca park halinde direksiyon düz iken ses var. Soğuk araçta ses hiç yok ayrıca direksiyon çevirince kaybolan bir ses. Yada direksiyonun arka kısmında bir temas var çevirince gidiyor yada alt lastik burçları düz konumda iken temas var çevirince kayboluyor. Ses içerden geliyor gibi fakat tespiti çok zor kafamı inanın direksiyon alt tarafa kadar soktum sesi oradan alamadım. Hasta etti beni iki gündür.

Siz de isterseniz bir servise gösterin, garantiniz devam ediyorsa ücretsiz kontrol ederler ve tespit ederlerse de çözerler. Problem yaşayıp çözenler de olmuş okuduklarıma göre. Ben 1000 km kontrolüne gittiğimde durumdan bahsettim ve bununla ilgili şikayet gelip gelmediğini sordum, daha önce kimsenin bu şikayetle gelmediğini belirttiler. Randevu aldım ve haftaya göstereceğim umarım çözüm bulunur.

Siz de isterseniz bir servise gösterin, garantiniz devam ediyorsa ücretsiz kontrol ederler ve tespit ederlerse de çözerler. Problem yaşayıp çözenler de olmuş okuduklarıma göre. Ben 1000 km kontrolüne gittiğimde durumdan bahsettim ve bununla ilgili şikayet gelip gelmediğini sordum, daha önce kimsenin bu şikayetle gelmediğini belirttiler. Randevu aldım ve haftaya göstereceğim umarım çözüm bulunur.
Bu gün ısrarım üzerine yetkili servise gittim kaydettiğim sesi dinlettim. Ustalarla birlikte defalarca gaz ver bırak yaparak sesi duymaya çalıştık fakat inanılmaz şekilde ses gelmedi. Ustalar yinede etrafa araç alt kısmına baktılar hiçbir olumsuzluk bulamadılar. Aracımı alıp eve geldiğimde az önce garaja park ederken gaza bastım ve ses geldi. Bir kaç kere daha denedim hepsinde ses geldi. Direksiyonu çevirdim yine kayboldu. Yetkili serviste gelmeyip evde tekrar ses gelmesi büyük şanssızlık ve sinirlerim yıprandı. Umarım ilerde sorun yaratmaz deyip kullanmaya devam. Umarım siz çözüm bulursunuz

Geri