2017 Civic Ses Yalıtım

Ad Soyad
Kemal Eren
Aracınız
Civic FC5 2017
Merhabalar, fc5 kasa aracıma ses yalıtım yapmayı düşünüyorum. Aşırı derecede yol sesi alıyor içeri. Elimden geldiğince fotoğraf çekip eklicem.

Malzemeler: 3 adet bitüself 15x10mt
1 adet 1x5mt 6mm adetaş dan alınma köpük.

Önce ön arka kapı içlerine sadece köpük uygulicam. Btm yapışkanı kuvvetli değil sıcakta kendini atar diye düşünüyorum.

Daha sonra bagaj içi ve arka koltuk altına btm+köpük. Koltuk altına ekstra yalıtım keçesi.

En son davlumbazları söküp iç kısma btm+köpük düşünüyorum.

İleriki dönemde falken lastik değişimiylede kapanış.

Forumdaki neredeyse bütün yalıtım konularını okudum. Youtube da izlemediğim video kalmadı. Bakalım sonuç ne olacak. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

ywzckr

0
Hocam bence aracınıza çok benzer koşullardaki bir FC5 ile aynı güzergah ve zaman diliminde karşılaştırma amaçlı kullanıp aradaki farkı daha net gözlemleyebilirsiniz, çünkü zamanla sürekli aynı aracı kullanınca araçtaki izolasyon seviyesine alışılıyor ve izolasyonun etkisi olmadığı hissi oluşabiliyor.

Hocam faydasi var ama megane in stok hali bile benim aracin izolasyonlu halinden daha iyi, lastikler 17 yada 18 inch di arkadasin her bindigimde baska araclara honda bu konuda cok basarisiz geliyor bana 10 yasindaki alman araclari bizimkinden daha sessiz ise sorun uretici kaynakli malesef, benim icin kistas diger fc5 lere gore iyi olmak degil, diger arac modellerine ulasabilmek, eger alman sessizligine yaklasamayacaksak o eforu vermek yerine lastik degismek daha mantikli tercih bence. Birde lastigimiz sesli sert bir lastik deforme olmustur ondan dolayi da fazla geliyordur bana. Benim oturdugum yer hep kaldirim tasi dosemeli o yuzden camasir makinasi ugultusu var lastiklerde hep. Eskisine gore iyidir tabi ama yine de ugultu rahatsiz edici benim icin.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Hocam faydasi var ama megane in stok hali bile benim aracin izolasyonlu halinden daha iyi, lastikler 17 yada 18 inch di arkadasin her bindigimde baska araclara honda bu konuda cok basarisiz geliyor bana 10 yasindaki alman araclari bizimkinden daha sessiz ise sorun uretici kaynakli malesef, benim icin kistas diger fc5 lere gore iyi olmak degil, diger arac modellerine ulasabilmek, eger alman sessizligine yaklasamayacaksak o eforu vermek yerine lastik degismek daha mantikli tercih bence. Birde lastigimiz sesli sert bir lastik deforme olmustur ondan dolayi da fazla geliyordur bana. Benim oturdugum yer hep kaldirim tasi dosemeli o yuzden camasir makinasi ugultusu var lastiklerde hep. Eskisine gore iyidir tabi ama yine de ugultu rahatsiz edici benim icin.

Japon araçları yalıtım konusunda maalesef özellikle Alman grubu araçlara göre çok zayıf, hızlı etki açısından sessiz lastiğe geçiş belirttiğiniz gibi en mantıklı çözüm. Peki siz hangi lastiğe geçmeyi planlıyorsunuz?

ywzckr

0
Japon araçları yalıtım konusunda maalesef özellikle Alman grubu araçlara göre çok zayıf, hızlı etki açısından sessiz lastiğe geçiş belirttiğiniz gibi en mantıklı çözüm. Peki siz hangi lastiğe geçmeyi planlıyorsunuz?

Falken ziex ecorun 310 215/55/16 xl olur buyuk ihtimal yazdan sonra yada yazin alicam @NoFeaR almisti en son bi sorarim lastikten ne derece memnun. Lastik fiyatlari da aldi basini gitti keske aralikta alip kaldirsaymisim tavan arasina diyorum yaza ne olur kimbilir. onerin varsa bakarim hocam.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Falken ziex ecorun 310 215/55/16 xl olur buyuk ihtimal yazdan sonra yada yazin alicam @NoFeaR almisti en son bi sorarim lastikten ne derece memnun. Lastik fiyatlari da aldi basini gitti keske aralikta alip kaldirsaymisim tavan arasina diyorum yaza ne olur kimbilir. onerin varsa bakarim hocam.

Aklımda Goodyear EfficientGrip Perf 2 ile Continental EcoContact 6 modelleri var, kağıt üstünde ikisi çok iyi görünüyor ama istediğim seviyede kullanıcı deneyimi okuyamadım. Referans aldığım test sonuçları bunlar,

Eğer ülkedeki hayat pahalılığı bu şekilde devam ederse kış lastiklerinden sonra yaz içinde 15” kapaklı jant takımı ile devam edebilirim ?. Yanak 65e çıkacağı için konforda bariz şekilde artış gösterecektir düşüncesindeyim, varsın biraz yol tutuş kaybı olsun.

ywzckr

0
Aklımda Goodyear EfficientGrip Perf 2 ile Continental EcoContact 6 modelleri var, kağıt üstünde ikisi çok iyi görünüyor ama istediğim seviyede kullanıcı deneyimi okuyamadım. Referans aldığım test sonuçları bunlar,

Eğer ülkedeki hayat pahalılığı bu şekilde devam ederse kış lastiklerinden sonra yaz içinde 15” kapaklı jant takımı ile devam edebilirim . Yanak 65e çıkacağı için konforda bariz şekilde artış gösterecektir düşüncesindeyim, varsın biraz yol tutuş kaybı olsun.

Hocam bende baktım 4-5 ay önce 4 mevsim alacaktım hanım özel hastane istedi başka masraflar çıkıyor sürekli. Ama şuan lastik başı 2000 civarları çok fazla bence. Alırım ama ona vereceğim parayı, Çocuğum oldu kolikmiş özel maması bezi 2000 lira sadece zaten, çocuğa harcamayı tercih ediyorum. Piyasa daha da artarsa arabayı çekerim kenara haftada bir çalıştırır market vb için kullanırım iyice cıvığı çıktı malesef herşeyin ve bu durumu insanların siyasileri takım gibi tutmaları yüzünden görmezden gelmesi çok üzücü, her gün eliyor elimizdekiler ev alırız diyorduk ama milyonları kazanmıyoruz ki verelim. Düzelmez büyük ihtimal ama düzelir diye ümit ediyoruz sadece. Lastik alırsam yine bi konu açarım falken olursa daha önceki konunun altına yazarım inşallah.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Hocam bende baktım 4-5 ay önce 4 mevsim alacaktım hanım özel hastane istedi başka masraflar çıkıyor sürekli. Ama şuan lastik başı 2000 civarları çok fazla bence. Alırım ama ona vereceğim parayı, Çocuğum oldu kolikmiş özel maması bezi 2000 lira sadece zaten, çocuğa harcamayı tercih ediyorum. Piyasa daha da artarsa arabayı çekerim kenara haftada bir çalıştırır market vb için kullanırım iyice cıvığı çıktı malesef herşeyin ve bu durumu insanların siyasileri takım gibi tutmaları yüzünden görmezden gelmesi çok üzücü, her gün eliyor elimizdekiler ev alırız diyorduk ama milyonları kazanmıyoruz ki verelim. Düzelmez büyük ihtimal ama düzelir diye ümit ediyoruz sadece. Lastik alırsam yine bi konu açarım falken olursa daha önceki konunun altına yazarım inşallah.

Çok haklısınız, alım gücümüz cidden çok düştü maalesef, aile olunca diğer unsurlar 2.plana geçer, siz doğruyu yapıyorsunuz ?
Bu koşullarda hepimize kolay gelsin ?

Ad Soyad
Kemal Eren
Aracınız
Civic FC5 2017
An itibariyle kapı içlerine, arka koltuğa btm+ köpük yaptım. Bagaj içine şimdilik sadece btm yaptım. Arka hoparlör kısmını komple köpükle kapladım. Lastikleri falken olarak değiştim. %10 anca yol sesi kesildi.

Gerçekten uğraşmaya değmiyormuş. Elimde malzeme kaldı onunla davlumbazlarada yapıcam bi ara. Birde fitillerin içine ekstra fitil veya serum hortumu, terazi hortumu vs bi ürünle dolgunlaştırmayı denicem.

CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Ad Soyad
Erhan Turhan
Aracınız
Civic FC5 2021
İstanbul avrupa yakasında davlumbaz içine yalıtım yaptırabileceğim bir yer varmı acaba

Geri