2018 Civic 1.6 DTec HB vs 2020 Civic 1.6 Vtec Eco

İsmail Beşiroğlu

Super Moderator
Yönetici
Katılım
16 Kas 2018
Mesajlar
2,362
Çözümler
1
Tepki puanı
3,939
Yaş
35
Konum
Ankara/Eryaman
Ad Soyad
İsmail Beşiroğlu
Yaş
35
Aracınız
Civic FB7 2016
Ben sedan 2018 i dtec manuel kullanıcısının 60000 km ye geldim.Yakiti aldığınız yer önemli BP ve Shell tercihlerim.gunluk 50 km şişli Yenibosna arasında kullanıyorum. Bu araçta en çok yaşadığım sorun boya, 3 defa akü degisti. Passat gibi 1000 km veya Dacia Sandero gibi 1200 km 1 depo mazotla gidemiyorum.sebebi depo küçük olmasıdır.

Mi Note 10 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Aracınız ne renk hocam boya konusunda ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz? Ben gümüş fb7 de 5 yıl boyunca bir sorun yaşamamıştım. Ön kaput filmli araç da genelde hep seramik kaplama yapılı haldeydi gerçi.
 

Ugr60

0
Katılım
9 Şub 2017
Mesajlar
695
Tepki puanı
441
Yaş
36
Konum
Tokat
Hocam hakikaten mükemmel yazmışsınız. Ciddi derecede saygı duydum, yorumlarınızı okumak zevkli. Ben sedan dizel manuel sahibiyim aracımı çok seviyorum keyifle de biniyorum ama tek pişmanlığım özellikle bu aralar keşke otomatiğini alsaydım diye aklıma düşüyor. Şimdi bunu satmaya da kıyamıyorum çok güzel baktım, özendim ettim satıp alacağım aracada kendi zevkime uydurmak için ufak tefekte olsa masraf çıkartacam kendimi biliyorum. Zf ye geçmeye sizce değer mi ne dersiniz ?
Sıfır yada ikinci el herhangi bir otomobil alırken ikinci elini satamam diyenlerdenseniz o zaman ya al-sat galeri vs. işine gireceksiniz yada otomobil sahibi olmadan kiralık vs. otomobiller ile işinizi göreceksiniz:), aksi taktirde hiçbir zaman kullandığınız otomobilden keyif alamazsınız, otomobili ticari bir emtia olarak görürsünüz ve sürekli ikinci el fiyatlarını takip etmekten depresyona girersiniz:), bu şekildeki kaygılar ile tercih ettiğiniz bir otomobil zihninizi hep bir "acaba" sorusuyla meşgul eder, sırf bu yaklaşımınız yüzünden aslında sevdiğiniz beğendiğiniz aşık olduğunuz otomobile değil başkasının sevdiği başkalarının sahip olmak istediği otomobile binersiniz ve hiçbir zaman kendinize özgü elinize tam oturan özellikteki bir otomobille bütün bir karakter halinde gelişen sürüş stiliniz olmaz, aracınız ile makine ve insan olarak bir bütünü yaşayamazsınız, bu kısa hayattan gelip geçerken yollarda gazlayan bir başkası olup çıkarsınız.

Benden size ve böyle düşünen herkese tavsiyedir, sevdiğiniz otomobile binin onunla özdeşleşin bu 1973 model bir Vw kaplumbağa da olabilir 1992 model bir Renault Toros ta olabilir bir S classe Mercedes Benz de olabilir Honda Civic te olabilir ama ikinci eli iyi gidiyor para kolay kazanılmıyor diye ruhunuzu bozmayın derim.

Mevlana ne demiş? "Rol model olma kendin ol" o laf öyle değildi de:) neyse.... :) "Ya göründüğün gibi ol ya olduğun gibi görün" doğrusu böyleydi sanırım.

Bu iş bu mantıkla giderse orta direk maddi geliri olan kesimin tercihleri sebebiyle gelecekte Sovyetler birliği Rusya sındaki Moskovich chiguli ler gibi yollarda tek marka tek model araçlar göreceğiz bu gidişle. Öte yandan Türkiye de milyonlarca otomobil tüketicisi var.

120hp lik 1.6 I-DTEC motor aynı avrupalı yakın rakipleri gibi hatta bütün Euro emisyon normu olan dizel motorlar gibi turbo beslemelidir, Atmosferik dizel binek otomobillerde artık kalmadı gibi birşey, binek kompakt otomobillerde dizel motorda turbonun birinci amacı aslında emisyonu azaltmak yani çevre faktörüdür, daha fazla hava ile daha temiz yanma sağlar, verdiği ilave güç aslında işin ikinci planda kalan bonusudur. Yazılım yaptıranların daha fazla güç elde ederken aynı anda ortaya çıkan en büyük dezavantaj çevreyi daha fazla kirletecek hale gelmesidir, yazılımlı yani chip tuning li birçok dizel motor özellikle avrupa üretimi olanlar Opel Corsa 1.7 Vw Polo 1.6 TDI vs, kara duman atar.

1.6 I-DTEC in avrupalı rakiplerinden üstün tarafı onların dizellerinden çok daha sessiz ve titreşimsiz çalışması. Uzakdoğu markalarıyla karakterizedir bu, motorları daha sessiz genelde demir blok ve yakıt tüketimi fazladır, avrupalı üreticide ise motor blokları alüminyum alaşım, yakıt tüketimi az motor sesi yüksektir. Japon ve Güney Kore dizelleri ile Avrupa dizelleri 50 metre uzaktan sesiyle bile anlaşılır, gözünüz kapalı kabinde otursanız anlaşılır ancak Japonların benzinlisi Avrupalının ise dizeli her zaman pazarda daha yüksek paya sahiptir. Uzakdoğulu üreticiler dizel motoru ufak araçlara yönelik olarak Avrupalı ve Amerikalı üreticilerle aşık atmak için zoraki üretmiştir, Avrupalı ise Uzakdoğulu nun benzinli motoruyla başa çıkamadığı için dizel motoru ufak araçlara yönelik tasarlayıp sunmuştur bu savaş 30 yıldır devam etti artık sonuna geliniyor elektrikli araçlar iyice yaygınlaşana kadar ikinci el kaygısı duymak yada petrol motorlu araç artık alınır mı ? gibi düşünceler şu anda kafaya dahi takılmaması gereken şeylerdir.

Farklı mekanlarda benzer hiçlikler..
 
Katılım
15 Ocak 2017
Mesajlar
543
Tepki puanı
476
Siz karar vermişsiniz. Yani Dizel den yana tercihlisiniz.

Bir dizel kullanıcısı arkadaşımız da uzun uzun yazmış (helal olsun)

Bak ben topu taca atmayayım o zaman doğrudan yazalım.

Bana göre ve ya o na göre ya da bu na göre araç alınmaz.

Kafana ne yatiyorsa o nu yap.

Ve git keyfini sür.

Ve unutma Honda Civic ler mükemmel - konforlu - harika ARACLAR değiller.
Sorunsuz ve ekonomik araçlar. Dır.

Ancak bu sorunsuz luk sonsuz değil. Kısayol kullanımından dizel ile sorun yaşayanlar var. Fabrikasyon LPG vs. Müdahale edilemeyen yazılım yüzünden enjektör buji sensör valf beyin uğraşanlar cvt şanzimanı 250 k san sonra kucaklayanlar vee aracim göçuyor veya çürüyor diye gezen ler var
Veee uzayıp gider liste...

Beklenti ni çok yüksek tutma.

Forumda once yazdıklarımı bilmeyenler için bir not ekleyelim... de yanlış A kurban gitmeyelim

20 senedir civic lerin typer haric her türlüsüne bindik hamdolsun. Kapımda 2 tane var. Alacak olsam yine civic alırım.
 
Katılım
23 Mar 2020
Mesajlar
39
Tepki puanı
20
Konum
Tunceli
Aracınız
Civic FC5 2020
Şuanda 1.6 eco exe araca biniyorum ama esas 1 yıl kadar dizel 2018 kullandım. Ben dizelin kalkışını ve hızlanışını hala özlüyorum. Ama yeterli bütçem varken de dizel almadım. 1.5 turbo exe + olan modeli alacaktım onu da 2020 şubat gibi bulup alamadım. Kısıtlı sürem vardı eco aldım geçtim. Şimdi ikisi arasında kalsam her seferinde 1.5 olanı alırım çünkü o dizel sesi ve dizelin benim hayatımın büyük bölümü işe 10km git gel oluyor o zamanda dizelin hiç bir avantajı kalmıyor. Honda öncesinde de 1.3 multijet fiat punto kullanıyordum 2010 model belki de ondan dolayı bende bir dizel iticiliği oluştu diyebilirim. Ama performansı hele kalkıştaki yaslaması her kırmızıdan tam gaz kalkarsınız o kadar keyif veriyor.
 

VaiN

Özel Üye
Katılım
7 Kas 2018
Mesajlar
708
Tepki puanı
884
Ad Soyad
Uğur Şenyavaş
Yaş
33
Aracınız
Diğer Markalar
Herkese fikirleri, önerileri için teşekkür ediyorum, sizlerin ve başka istişareler sonucunda bugün 2.el 2018 model hb sport+ bir araba aldım. Hayırlı olur inşallah, herkese hayırlı kazasız belasız günler dilerim.

Güzel tercih olmuş. İyi günlerde kazasız belasız kullanın.
 
Katılım
22 Şub 2019
Mesajlar
201
Tepki puanı
162
Konum
Ankara
Aracınız
Civic FC5 2018
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle, konudaki bazı bölümlerin dizel kullanıcıları konusuna eklenmesi gerek,
bu forumda böyle bilgilendirici mesajları okuması beni mutlu ediyor, parti tutar gibi araba modeli tutmaktan ziyade kullandığın aracın eksilerini ve artılarını öğrenmek güzel.
 
Geri
Üst