Merhaba arkadaşlar. Son depo verilerini paylaşayım istedim. LPG litre fiyatı Malatya'da 3.02 (indirimli). Bir depo 33 litre ile 410 kilometre yaptım. Yarısı şehir içi yarısı şehirlerarası olmak üzere. 24 kuruş gibi bir rakam çıkıyor. Litre üzerinden düşünecek olursak maksimum ortalama 8 litreye denk geliyor 100 km'de. Tabi bence bu değerlere benzini de katmak lazım çünkü havalar soğuk araba sabahları 1 buçuk km civarı benzin ile gidiyor dolayısıyla 410 km'nin en azından 20 km'si benzinle gidilmiştir. Bu durumda lpg ile en azından 390 km yapmışımdır bu da 100 km'de ortalama 8,5 litre eder. Sakin bir kullanıcıyım ama koltuk ısıtma falan sabahları hep açık kullanırım. Sonuç itibariyle veriler böyle. Paylaşmak istedim.
Bir not: arkadaşım geçen ay sıfır Octavia dizel dsg aldı. Malatya Kayseri arası şehirlerarası ortalaması 5,5 civarında o da 25 kuruş eder. Bahsettiğim veri saf şehirlerarası. Yani LPG'li Civic'in dizel araçlardan yakıt tasarrufu açısından büyük farkı Yok bence olumsuz anlamda. Güç farkı tartışılmaz tabi.
iPhone cihazından
CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.