Aracın mükemmel kalibrasyonu yok herhalde.
Aracımın montajını Ankara Mocan yapmış ve "LPG filtre değişiminde filtre değişimi dışında işlem yaptırma, hatta bilgisayar bile bağlattırma" demişti. Yıllarca öyle yaptım. Sonra buradaki BRC servisine filtre değişimine gittim. 2013-2016 arası zaman geçmiş, "bir kontrol edip güncel yazılımı yükleyelim" dediler. Uzun zaman geçtiği için kabul ettim. Sarfiyatının yüksek çıkacağını ve LPG geçişinin geç kaldığını söylediler. Orijinal yazılım olduğu için kabul ettim ama 39°C olan LPG geçiş motor sıcaklığını 35°C'ye çekme önerilerini reddettim. Bir de depo şamandıra ayarını değiştirip daha fazla gaz alma ayarı yaptırdım. Şimdi bir iki litre daha fazla alabiliyor.
Ondan sonra arabamda titreme ve zaman zaman güç kaybı, yüksek devirlerde sollamalarda dip gaz yapınca depo tam bile olsa benzine geçme gibi durumlar peydah oldu. Kendilerine göstersem de ya deponun boş-dolu olması gibi tahminlerde bulundular. Ben de daha fazla müdahale ettirmedim. Yolum Mocan'a düşerse yeniden ilk yazılıma döndürmelerini isteyeceğim.
Sonuç:
Sadece yetkili olması yetmiyor, işini iyi bilen ve kalitesi bilinen yerlerde yapılan ayar ile keyif almak ve macera aramamak lazım.