A3 1.6 TDI Alınır mı

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
@RS23 Bir dönem bende almayı düşündüm, aynı baskılarla Civic ES7 ye yönelmek zorunda kaldım :)
 
Son düzenleme:
S

Silinen üye 20336

Guest
Başta ekonomik sebepler olmak üzere başka bir takım alışkanlıklar, atalet, öğrenilmiş çaresizlikler, idealist olmamak, cesaret eksikliği v.s. nedeniyle bir kalıba girmek durumunda kalıyor ve bırakılıyoruz.
Bu anlamda olumsuz olmayan sıradışı aksiyonlar alabilen insanlara çok özeniyorum.

Soichiro Honda başına gelen bütün olumsuzluklara rağmen keşfeden, icat eden, geliştiren ve üreten birisi olmayı başarmış. Biz de adamın ne zorluklarla ürettiği otomobili alsak mı almasak mıyı düşünüyoruz:)

İnşaALLAH bir gün hayırlısıysa almak nasip olur size de bana da birer Prelude☺️

Halk arasında bir söz vardır;
“Arabayı el için alacaksın” derler. Çok sinir bozucu bir söz bence ama maalesef bu şekilde düşünen kişi sayısı hiç de az değil. Böyle düşüne düşüne daha iyi otomobiller kenarda kalıp yüzüne bakılmazken daha kötüleri sırf daha kolay satılabileceği için daha çok tercih ediliyor. Örnek VW Almanca’da halk arabası demek ama ülkemizde zengin arabası olarak konuşlandı:) Prestij göstergesi haline geldi.
27.02.2019 VW fiyat listesinde;
1.6TDI 120PS Dsg Highline 309.600 TL ve
2.0TDI 150PS Dsg Highline 365.700 TL’ydi
Paralara bakar mısınız!!

2 yaşında m paket harman kardonlu, vakum kapılı, nbt ekranlı, koltuk ısıtmalı ve hafızalı, 520 i alırsın .
2 tane sıfır km FC5 RS alırsın... v.b. örnekler çoğaltılabilir.

Güler misin:) ağlar mısın:(
 
Katılım
6 May 2019
Mesajlar
61
Tepki puanı
32
Konum
Antalya/merkez
Aracınız
Civic FC5 2018
•Civic FC5 ebatları, iç hacmi ve ferah hissettiren iç mekanıyla C sınıfı değil de C-D arası bir yerde gibi düşünülebilir. Premium markaların genel olarak iç hacimleri ise aynı sınıftaki premium olmayan rakiplerine göre dardır ve/veya dar hissettirir. A3, Civic FC5’e göre iç hacim olarak oldukça dardır. BMW 3 ve Mercedes C serilerinin bile FC5’ten daha dar hissettirdiklerini tecrübe ettim.

•Yakıt biraz daha az olur demişsiniz sizin aracınızda lpg yoksa yakıta çok daha az para ödersiniz A3’te ancak aracınız lpg’liyse aradaki yakıt tüketim tutarı farkı önemsenmeyecek kadar azdır.

•İç malzeme kalitesi, boya kalitesi v.b. bir çok konuda daha iyidir A3. Ancak tesadüfmüdür bilemiyorum çeşitli arızalar çıkardığını işittim.

•Teknik olarak aks mesafesi uzun olan hem süspansiyon salınımı hem yol tutuş açısından avantajlıdır. Yol tutuşu iyidir A3’ün ancak FC5 sadece sınıfında değil daha üst sınıf ve pahalı araçların da bir çoğundan başarılı bu hususta. Vw Arteon’dan daha başarılı olduğunu izlemiştim moose testinde. Km77.com moose testlerini incelemenizi tavsiye ederim. Özetle; uç noktalarda bir sürüş tarzınız yoksa iki araç arasında yol tutuş açısından fark hissedeceğinizi düşünmüyorum. A3 küçük olduğu için daha kıvrak olabilecektir trafikte ancak kıvraklıkta A3’ün nefesini FK7 kesecektir:)

•Benzer fiyatlara alınabilecek az km’li ve benzer yaştaki bir A3 sizin de bahsettiğiniz gibi donanım olarak FC5 Executive donanım seviyesine göre oldukça boştur. Daha dolusu için fiyat yükselir.

•Şahsen ben A3’ün yeni kasasının iç tasarımını hiç beğenmiyorum. Sade ve ruhsuz bir dizayn olduğunu söyleyebilirim. Bu hususta FC5 bana göre çok daha iyi iç dizayna sahip otomobillerle mukayese edilebilir. A3’le mukayese edileceğini duyarsa bize küsebilir FC5 :)

•Otomatik şanzımanlı bir araç alma niyetindeyseniz işiniz biraz daha zor. Bazı modellerin otomatik seçeneği yok. Bazıları çağın gerisinde zekaya ve verimliliğe sahip otomatik şanzımanlar kullanıyorlar. Özellikle Vw grubu olmak üzere bazıları da arızalarla gündemden düşmüyorlar. Buna rağmen fanatiği çok fazla sebebi de bence yatırım aracı olarak kullanılabilecek kadar güçlü bir alım satım piyasasının olması.

•FC5 ülkemizde satılmaya başladığında dış görünüşüyle hemen dikkatimi çekmeyi başardı. Park halinde bir FC5 görünce iç dizaynını da merak ettiğim için eğilip içine bakıyordum. İçini de çok beğenmiştim. Sınıfına ve FB7’ye göre büyük bulunca komplo teorisi bile üretmiştim. Teorim; Satılmayan Accord’ların yeniden giydirip piyasaya sürülmesiydi:) O dönem Leon’um vardı. Derken uzun ve yorucu bir otomobil seçim sürecinin sonunda 2018 Mayıs ayında FC5 RS aldım. Parasına göre çok iyi bir otomobil olduğunu düşünüyorum.

•1.6 atmosferik bir otomobilin rampadaki çekişini beğenmeniz pek mümkün değil elbette ancak Civic rampada zayıf kalıyor cümlesine katılmıyorum çünkü 1.6 atmosferiklerin en canlılarındandır Civic. Turbo benzinli veya turbo dizel bir araçla rampa performanslarını mukayese ederseniz tabiki tork eksiğinden dolayı 1.6 atmosferik kötü hissettirecektir ancak devri 4000 rpm üzeri tutarsanız 1.5-1.6 dizellerin büyük bir kısmına arayı çok açtırmaz hatta duruma göre bazılarını yolun rampa dışındaki fiziksel özelliklerini avantaja dönüştürerek geçebilirsiniz. Motorun sesi de emin olun dizelinkiyle kıyaslanmayacak kadar güzel enerji verir:) Tabi uzun süren rampalarda yüksek devir çevirdiği için otomobilinizin amortismanının yükseleceğini düşünüp üzülebilirsiniz ki teknik olarak haksız da sayılmazsınız...

•Yıllık yaptığınız km ve km’nin şehir içi&dışı oranlarını bilmiyorum. Otomobilinizi ikinci el mi sıfır km mi aldığınızı da bilmiyorum. Mevcut aracınızı lpg’siz kullanıyor ve lpg’siz kullanmaya devam etmeyi düşünüyorsanız ve aracınızı sıfır km almadıysanız yani satarken değer kaybı yaşamayacaksanız aynı aracın RS’sini alabilirsiniz. 1.6 atmosferikten benzin miktarı olarak daha az tüketir ve oldukça performanslıdır.
Mevcut aracınızı lpg’siz kullandığınız varsayımıyla; 120-130 bin TL bandında almanızı önerebileceğim ve FC5’ten bir çok hususta daha iyi olduğunu ve FC 5 gibi parasını diğer otomobillere göre daha çok hakettiğini düşündüğüm tek otomatik benzinli otomobil Ford Mondeo 1.5 Ecoboost 160 hp’dir. Bu aracın benzin tüketimi de tahmin ediyorum sizin 1.6 atmosferiğinkiyle aynı yada çok yakındır.
Bu fiyat bandında önerebileceğim 1.5-1.6 dizel otomatik bir otomobil yok maalesef. 2.0 dizel otomatik olursa seçenekler çoğalabilir ancak benim tercihim bu fiyat bandında yine Mondeo IV ve V olur.

•FC5’ten sonra herhangi bir C sınıfına geçmeyi kesinlikle istememki zaten Leon’dan sonra D sınıfına geçmeye karar vermiştim ve FC5 benim D sınıfı niyetine aldığım bir C sınıfı otomobil oldu...
D sınıfı olursa sadece Mondeo olabilir ama maddi yeterlilik varsa direkt en düşük, E sınıfı bir otomobile geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. BMW 5-6-7, Mercedes E-CLS-S, Audi A6-A7 olabilir. Benim tercihim çok yüksek ihtimal BMW 7 olurdu ve yanına bir tane de Honda Prelude almak isterdim:)

Sonuç olarak; Hayallerim ve gerçekler arasındaki fark kadar büyük değil FC5 ile A3 arasındaki fark:) Ancak FC5’ten A3’e geçiş mutsuz eder şahsi fikrim.

Tecrübeler elbette çok önemli ancak bir de zevk ve beğeni meselesi var. Ve bu herkes için aynı olmuyor.

Hakkınızda hayırlısı olmasını dilerim.
Oncelikle verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim 10 sene icinde hondanin tüm modellerini kullandim accord 2.4 2006 model dahil civiclerin butun modelleri. Honda gercekten cok guzel araba bu 10 sene icinde TUCSON 4X4 1.6 T-GDI VE İ30 dizel 2017 kullandım sonra tekrardan sıfır fc5 benzinli aldım nedendir bilinmez bagımlılık yaptı sanırım :) illaki civic e geri donüş yapıyorum bu bindigim araclar TUCSON olsun İ30dizel olsun dizelin tork avantaji var tabiki civicten daha performanslı.aslında cok performans arayan biri degilim ama yokuslarda olsun arac sollarken olsun bir ataklık istiyor insan Km.77 geyik testlerinin hepsini incelerim mutlaka arac almadan önce ve egea bile vw arteondan daha iyi yol tutusa sahip AUDI A3 ici cok sade ve kısa bir arac bu yuzden kararsız kalmistim fakat simdi tamamen kafamdan sildim artık yorumlarinizdan bilginizden dolayı aracım benzinli fakat lpg baglatıcam 2 sene daha binerim artık bu araca tüm ihtiyaclarımi karsiliyo aslinda performans disinda. fakat yeterli diye dusunuyorum artık hergün 200 220 km hızlara cıkacak degilim yilda 2 3 kere uzun yol yapıyorum bazen arıyor insan ben fc5 ime binmeye devam ederim artık sonradan pişmanlık olacagimi seziyorum sattiktan sonra yerine bi fc5 koymak zor olur aracim 16 bin km de daha tekrardan tesekkur ederim yorumlariniz icin.
 
S

Silinen üye 20336

Guest
O yeşil honda, bu ilandaki araç olabilir mi acaba? (687733431)


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Yaklaşık 10 yıl evvel incelediğim de bu ilandaki kadar güzel görünüyordu. Km’si kaçtı inanın hatırlamıyorum ancak hayal mayal 100-120 bin arası gibi olabileceğini anımsıyorum. Araç Manavgat’taydı. İlandaki aracın direksiyonunda deri kaplama var gibime geldi?
 
Katılım
29 Ocak 2017
Mesajlar
120
Tepki puanı
40
Konum
istanbul
Aracınız
Prelude :) Maalesef integra ile birlikte 90larda kalmış efsaneler oldular :) Mesela Honda severlerin bile %90dan fazlası Prelude'de 4 tekerin direksiyona bağlı olduğunu bilmez.

40 km hıza kadar 4 tekerlek bağlantılı sadece üstündeki hızlarda ön tekerlekler bağlantılı


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
7 Haz 2018
Mesajlar
787
Tepki puanı
292
Konum
İzmir
Ben olsam bu ekonomik koşullar capon fc5’e binmeye devam ederdim, tamam bir alman kadar yalıtımlı değil ya da tok kapı sesi yok ama konforlu ve sorunsuz her yönden kafan rahat :)




EK1 - ES7 - EP2 - FD6
 
Katılım
7 Nis 2019
Mesajlar
96
Tepki puanı
49
Konum
KOCAELİ
Aracınız
Honda Jazz
Yıllardır Alman aracı kullanan bırısı olarak 2 ay once aldıgım 2018 eco excuvıte fc5 aracım arasındakı farkları soyleyeyım jetta passat leon audı bmw 3.20ıed 40. yıl octavıa ve en son Seat Altea XL 55 bınde 1.6 tdı dsg butun araclarım DSG dı hepsını aynı kılasman aracı lakın BMW harıc ayrı bır aractı FC5 ım de olan doluluk hıc bır aracımda yok ve bu fıyata alınacak aracaların en onunde gelıyor sorunsuzlugu ıle ayrı bı parantez butun aracalarım ıyı nıyet garantısınden dsg arızası gıderıldı kımı 15 bınde kımı 30 bınde şaka degıl gercek ama gercekten dızel aractan daha az yakıyor FC5 aracım dızelden sesız ve dızel bır arac 100 bınden sonra satması sıkıntı cunku sorunlar baslıyor enjektor ısıtma bujılerı sensorler partıkul vs vs FC5 nasıl aldım bende anlamadım pata kute borcla aldık yakın bı dostumundu acıl sattı o sekılde oldu konfor tokluk alman Lakın sorunsuzluk japon ve bu fıyatalara az bulunacak temızlıkte alman bulrusunuz ve doluluk dersen hayal:) taktır lpg yı keyfın bak.. NOT.gonlum hala almanda oldugunuda belırteyım
 
Geri
Üst