Tamamdır hocam teşekkür ederim.Takviye yapıp ben deneyeyim çalışırsa elektrikçiye mi götüreyimÖlçü aleti varsa aküyü ölçmeyi deneyin. Takviye yaparak aracı calistirabilirsiniz. Dediğim gibi akünün stop halinde ve çalışırken ölçülmesi gerekiyor. Buna göre sorunun akü mü yoksa şarj dinamosundan mi kaynaklandigini öncelikle tespit etmeniz gerek
Aküyü taktirdiginiz yere gidin. Akünün garantisi devam ediyor olmalı. Aküden kaynaklı bir durum varsa garanti kapsamında degisilmesini isteyinTamamdır hocam teşekkür ederim.Takviye yapıp ben deneyeyim çalışırsa elektrikçiye mi götüreyim
1 yıllık akünün takviye ile çalışması hiç normal değil. Ya aracın günlerce yatmış olmasi lazım. Yada kaçak olması lazım.Arkadaşlar teşekkürler yardımlarınız için elektrikçi antifriz eklemiş azalmış takviye ile çalışmış sorun yokmuş.Sorun yaşayan arkadaşları bilgilendireyim dedim.
Hatta ölçüm yapmış adam 14 çıkmış1 yıllık akünün takviye ile çalışması hiç normal değil. Ya aracın günlerce yatmış olmasi lazım. Yada kaçak olması lazım.
Şunu dedi birde bizde double ekran var o çekmiş olabilir elektriği dediHatta ölçüm yapmış adam 14 çıkmış
14 volt çalışırken çıkmıştır. Buradan şarj dinamosunun görevini yaptığını anlıyoruz. Multimedya zaten kontağa bağlı olduğu için elektriği burdan çekmesi kaçak oluşturması mantıksız. Araçta ses sistemi varsa ve bu da rem tetikleyici ile bağlıysa akünün boşalma sebebi bu da değildir.Hatta ölçüm yapmış adam 14 çıkmış
Hocam hiç anlamıyorum arabanın elektrik işlerinden.Bilemiyorum derdi ne arabanın ama şuan sorun yokmuş.Arabayı en son Perşembe çalıştırdım.O günden bu yana kullanmadım.14 volt çalışırken çıkmıştır. Buradan şarj dinamosunun görevini yaptığını anlıyoruz. Multimedya zaten kontağa bağlı olduğu için elektriği burdan çekmesi kaçak oluşturması mantıksız. Araçta ses sistemi varsa ve bu da rem tetikleyici ile bağlıysa akünün boşalma sebebi bu da değildir.
2-3 günde akünün soğuk havaların etkisiyle bir miktar zayıflaması normal. Ancak 1 yıllık bir aküde olması düşündürücü. Yine de çalıştırması gerekirdi.Hocam hiç anlamıyorum arabanın elektrik işlerinden.Bilemiyorum derdi ne arabanın ama şuan sorun yokmuş.Arabayı en son Perşembe çalıştırdım.O günden bu yana kullanmadım.