Bu konuyu geçen hafta aracı yıkadıktan sonra hatırladım ve meraktan düz olduğuna emin olduğum bir yüzeye aracı park ettim
Arka tekerin tepe noktası ile çamurluk arasındaki mesafeyi o an bulabildiğim bir malzeme ile karşılaştırdım ve sağ-sol açıklıklar nerdeyse birebir örtüştü diyebilirim.
Aracı arkadan gözlemlediğimde de herhangi bir yatıklık gözüme çarpmadı.
Ek olarak konu ile alakasız ancak paylaşmak istediğim bir bilgiyi yazmak istiyorum
LPG takılmış ve nerdeyse sıfır km.deki Corolla Vision otomatik ile LPGsiz yeni Corolla'yı yanyana görünce arka yükseklikleri arasındaki fark dikkatimi çekti, LPGli Corolla'nın arka teker-çamurluk arası mesafe LPGsiz versiyondan 1-1,5 cm civarında daha az gibi duruyordu.
Yeni Corolla'da sahiplerinin farklı forumlarda araç hareket ettikçe benzin ibresi düşmesi hususundaki şikayetlerini duyunca çok garipsemiştim (aynı husus FB7de de bir süre mevcuttu
), şimdi de bu hususa ek olarak Corolla'nın arka süspansiyonununda zamanla FD6lardaki gibi çökük bir görüntüye sahip olacağını düşünüyorum (tabi Corolla sahipleri böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyordur ?).
Toyota Honda gibi daha spor tarzda araç yapımı yöneldikçe Honda'nın karşılaştığı sorunlarla karşılaşacak gibi duruyor.