Aslinsa ilk konuyu acarken yazdım. Normalde minimum 300 km görür arac ve kullanım seklim hep aynıdır. Bakimdan sonra bir iki kere kisa aralikli dip gaz kullandim ve 265 km de gaz bitti benzine geçti 27 km benzinde kullandim. Son dolum da ise farklı olarak ido ile yalovaya geçtim ve gidis geliste arac park halinde çalışir vaziyette 2 saat klima açtım. Kullanim acisindan bir fark yok. Ve yakıt çubuklar cok çabuk düşüyor.Yanlış yorumluyor olabilirim tabloları ancak tüketim verileri ilkinde 2 saat klima açık ve araç boşta olduğundan dolayı 48lt/100km ortalama çıkmış ve bir depo ile 238km gidilmiş... yanlış değil değil mi ?
2. tabloyu bana anlatmanız lazım hocam hep farklı ortalamalar ve kilometreler yazmakta. 38.8L/100km ortalama ile 315km mi gidildi ? Ya da 8.4l/100 ile 230 ?
Size açıklayarak yazayım: Benim beklentim şuydu; Atıyorum, "hocam 1 depo 30lt ile ben 300km yol yapıyordum ortalama hızım da 40km/s idi, şimdi ise 30lt ile 250km yapıyorum ortalama hızım ise 30km/s neden bu böyle " ? Ben de derim ki aracınızla trafiğe takılmışsınızdır ya da aracı stop ettirmeyip birini beklemişsinizdir dışarı sıcaktır çıkmak istemeyip, kilometre yapmayıp yakıt yakmışsnzdır ortalama hızınız düşük çıkmıştır vs...
Yakıt tüketimi konusunda bazı şeyleri atlıyorsunuzdur. Klimanın etkisini, duruş zamanlarınızı vs.
Grafiklerin saçma sapan olmasinin sebebi ise arac lpg de menzil hesaplamiyor ilk çalıştırmadaki benzini hesaplıyor.
GM1913 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi