sağ ön çamurluk park lambası içine su dolmuş
şimdi servise gitsem git gel yaklaşık 100 liralık benzin yakacağım, fotoğraf çekecekler, garanti kapsamında ücretsiz değiştirilmesi için günler sonra onay gelirse tekrar gideceğim falan filan, bu esnada beklerken lambanın içindeki ampul duyuna kadar paslanacak iyice bozulacak
geçen akşam iki dakikada yerinden söktüm lambayı, evde akvaryum silikonu vardı, zaten sökerken camı çerçeveden ayrıldı yere düştü içindeki suyu kuru makyaj pamuğu ile sileyim dedim reflektör boyası pamuğa çıktı, sulu boya kullanmışlar yani su bazlı bir boyası var sanırım ve su burada uzun süre durunca boyayı eritmiş.
akvaryum silikonu ile güzelce izole edip yapıştırıp taktım ama lıngır lıngır oynamaya başladı, fabrikada takarken oynamasın diye aralara yapışkanlı bant sünger koymuşlar söküp çift taraflı bant ile sıkıştırdım şimdi oldu,
az önce arabaya biraz su tutup temizledim su girmemişti bakalım ne kadar gidecek.
İnternette baktım 45 liraya da var ledli olanı da var 200 liraya da var ama almadım. Yetkili serviste 300 liradan aşağı değildir
yine su alırsa çamurluk lambası piyasada bolmuş öğrenmiş oldum.
Bu arada bu lambanın içine su girme sebebi zannedersem ön sağ tarafı 6 ay önce çukura düşürüp lastiği yardırmamdan kaynaklı olabilir çekici çekmeye çalıştı falan bu esnada tampon hem alttan esnedi hemde çukura düştüğü zaman sarsıntı gördüğü için çamurluk ile tampon arasına sıkışıp galiba bu lambanın camının yapıştırıcısını çatlatmış.
Kronik birşey değildir bu, bilin istedim
Neticede yine bile garantiye girmesi gerekir girebilir de ama ben uğraşmadım kaldı ki ufak tefek tamirat tadilat severim.
Aman daha büyük sıkıntılar çıkmasın da o zaman illa gideriz servise