Bu sabah ufak bir sürprizle karşılaştım, Eylül 2017 tarihinde aldığım Mutlu 55Ah akü şimdiye kadar marş alırken 1 kere bile zorlanma göstermeyen akü bir anda çalışmaz hale geldi
Sabah zar-zor bir yerden kablo ile takviye yaparak aracı çalıştırdım, Akücüye gittiğimde ilk sorduğu şey "Hiçbirşey yokken tak diye bir anda mı araç çalışmadı" sorusu oldu?
Daha önce farklı konularda belirtilmişti ancak başıma geleceğini pek düşünmemiştim (nedense?), akücünün anlatımına göre 2016 yılında Mutlu Akü'nün el değiştirmiş ve o dönemden beri Mutlu Akü'lerin kalitesinde ciddi düşüş varmış, kendisindeki değişime gönderdikleri 1 yıl içerisinde bozulan 5 tane aküyü bana gösterdi, hepsi bendeki gibi bir sorun yokken bir anda çalışmaz hale gelmişler. Hatta 2018de Mutlu akülerin bir kısmının toplandığını ve yeni bir üretime geçildiğini söyledi, bu hususta daha önce farklı bir konuda da yazılmıştı zaten.
Sonuçta Akücü elinde hazırda bulunan İnci, Bosch ve Varta'lardan önerdi, 350 TLye 45Ah'lik Bosch (S4 021 330A)lik aldım.
Varta'nın 45Ah'lığı 380 TL idi ancak kalite olarak Bosch'ta iyidir diye düşündüğüm için Bosch tercih ettim
inş beni mahcup etmez, geçmişte Bosch Akü tecrübesi olan var ise geri dönüş yaparsa sevinirim
Ekli dosyayı görüntüle 256545