@h.k_ahmet E sınıfı alır mıyım bilmiyorum hocam bu ülkede artık zor (2. el almam). Ev alıcaz diye sattım zaten e180'i, 19" jantlarla bile inanılmaz konfor farkı var civic ile. Genelde de eşim onu kullandığı için bir alışılmışlıktan süregelen şikayetler var şu an O'nda. Alırsam da Citroen Aircross alırım ya da o tarz... Yoksa benim araçtan beklentim zaten konfor değildi, alırken de bilerek aldım.?
@m2hamid Evet hocam ilk aldığımda benim de dikkatimi çeken nokta o küt sesleriydi ancak C serisi kullandığım en konforsuz araç olan c180 amg'de 18" jant + runflat lastik ve çok sert amortisörlerle bile bu kadar rahatsız olmamıştım. Ahmet hocamın dediği gibi sanırım daha kötüsünü kullanmak lazım.
Yani araç çok sallanıyor da aynı zamanda eksantrik tümsek ve çukurlarda. Sönümleme kısmında özellikle rahatsızız. Şimdi eşim de hamile olunca iyice dikkat etmeme rağmen yavaş geçmeye falan yine sekiyor yani eşim içeride?, sallıyor nasıl desem içeride oturana yansıyor bu. Z rotlara baktırayım ben de bi bu iyi fikir. Amortisör yay falan bakar oldum bu aralar. Aracın lastikleri de 32 psi'da tutuyorum ama...
Bunun dışında yol sesi, motor sesi, koltukların bel desteğinin olmaması zaten kabullenilmiş ya da alternatif çözümlerle giderilmeye çalışılmış noktalar bende.