Bugün Honda'nıza ne yaptınız?

otomatik şanzıman ve radyatör arası hidrolik hortumlarında terleme gördüm. bunun üzerine hidrolik hortumu alıp değiştirdim.
bunun için fanı dolayısı ile üst hortumu sökmek gerekiyor. veya aracı lifte kaldırıp alt muhafazayıda sökmek lazım.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-05-20 at 08.36.45 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2026-05-20 at 08.36.45 (1).jpeg
    293.3 KB · Görüntüleme: 8
  • WhatsApp Image 2026-05-20 at 08.36.45.jpeg
    WhatsApp Image 2026-05-20 at 08.36.45.jpeg
    156.3 KB · Görüntüleme: 8
bozuk yolda ve cukurlar arkadan gelen cik cik sesini usta bulamayınca aracı rampaya alıp arka suspansiyon sistemine bağlı nekadar vida, kauçuk aksam varsa selsil pas sökücü ve yağlayıcı ile elden geçirdim :LOL: sol çözüldü ama sağdan hala arasıra biraz geliyorWhatsApp Image 2026-05-18 at 18.10.49.jpeg

Ben de bakım değil ama uzun zamandır kullanmadığım kulakçıkları kullanarak bir değişiklik yaptım. :)
Malum yakıt fiyatları ve radarlar sebebiyle otobanın olmadığı Doğu Karadeniz'de fazla gaza yüklenme şansımız olmuyor. Ama gerçekten de S moda alıp kulakçıklarla 5-6 bin devirlerde kullanınca resmen başka bir araba oluyor.
Epeydir Rize açıklarında benzin için sondaj yapılacağı haberleri geliyor. Olur da böyle bir şey olursa rahat rahat benzinde gazlamanın hayalini kuruyoruz. :)

Ben de bakım değil ama uzun zamandır kullanmadığım kulakçıkları kullanarak bir değişiklik yaptım. :)
Malum yakıt fiyatları ve radarlar sebebiyle otobanın olmadığı Doğu Karadeniz'de fazla gaza yüklenme şansımız olmuyor. Ama gerçekten de S moda alıp kulakçıklarla 5-6 bin devirlerde kullanınca resmen başka bir araba oluyor.
Epeydir Rize açıklarında benzin için sondaj yapılacağı haberleri geliyor. Olur da böyle bir şey olursa rahat rahat benzinde gazlamanın hayalini kuruyoruz. :)
O haberler hiç bitmiyor hocam 😅. Bu motorlar tam güçlerini yüksek devirlerde veriyor bu yüzden de devir çevirince performanslı kullanımda insanı tatmin ediyor. Bende RS var 1700-5500 devir arasında maksimum tork veriyor, maksimum beygiri de 5500-6000 arası. Yani araç o devirlerde ciddi manada yer uçağı oluyor :) Gaza hafif çeyrek-yarım arası basınca bir anda ibre 150 oluyor. Sizin de inşallah bir gün sahibi olmanızı isterim 1.5 182'lik makineden. İyi forumlar dilerim. Sağlıcakla kalın.

Bugün FD6 aracımın gergi kütüğünü değiştirdim. Lakin şöyle bir durum var öncekinide 1 sene önce aldım. INA marka ve sanırım dolandırıldım, çakma çıktı veya FB7'ye uygun olan gönderildi bilmiyorum. İlk çıkan ile sonuncu çok benzer ama arada çakma olan beniii çok hayal kırıklığına uğrattı. Siyah gergi yüzeyli olan çakma diye yorumladığım bu arada, uğraşmayacağım ama eğer düşündüğüm gibiyse Allah'a havale ettim. En iyisini o bilir.
Şimdi dikkatimi çekti, üzerinde R0A yazan model FB7 için üretilenlerde yazan koddur, bilginiz olsun. Emin degilim ama galiba FB7deki gergi FD6ya göre iyileştirilmiş revizyonlu gergi gibi duruyor.

Son düzenleme:
Bayramdan önce araca subap ayarı yapmıştım ve ilk defa ayar yaptığım için ayarın tam doğru olup olmadığına pek emin değildim. Daha öncesinde gaz kelebeği temizliğini de yapmıştım ve devir düşme problemi bitmişti.

Aracı benzine aldığımda subap ayarı sonrası normalde olmaması gereken şekilde araç hava yakıt karışımında sürekli zengine kayıyordu, LTFT -7lerde geziniyor, rolantide beklesem -11lerde sabitliyordu :( @Emirbey hocam ve Gemini ile biraz fikir jimnastiği yaptıktan hatalı ayar yapsam bile zenginden ziyade fakire kaymam gerektiği düşüncesi ile sorunu farklı yerde aradık ve gözü karartarak yeni orjinal MAF sensörü aldım.
ve BINGO :D(y) yeni MAF sensörünü taktıktan sonra LTFT hızla düşmeye başladı ve 2 günde -2lere düştü :)

Sonrasında da aracı aldığımdan beri ilk defa doya doya gaza basarak, pek çekiş problemi yaşamadan uzun yolculuk tamamlayabildim :) Yıllardır aracın gerçek hızlanmasını hiç tadamamışım :D Hem bozuk subap ayarı, hemde hatalı sensör yüzünden sürekli motordan daha zayıf performans alarak aracı kullanmışım bunu net anladım.
Şükür şu anda LTFT 0 ile -2 arası geziniyor, istediğim stabiliteyi yakaladım gibi.

Araca subap ayarı sonrası LPG ayarı da yaptırdım ama aracı LPGye aldığımda LTFT sürekli fakir karışımda kalıyor, bu nedenle biraz daha benzinde binip yeniden LPG ayarı yaptırmayı planlıyorum, araçtaki BRC kiti eğer uyumlu ise EOBD özelliğini de aktiftirmeye çalışacağım. Sıradaki hedef LPG ayarı :)

Son düzenleme:
Bayramdan önce araca subap ayarı yapmıştım ve ilk defa ayar yaptığım için ayarın tam doğru olup olmadığına pek emin değildim. Daha öncesinde gaz kelebeği temizliğini de yapmıştım ve devir düşme problemi bitmişti.

Aracı benzine aldığımda subap ayarı sonrası normalde olmaması gereken şekilde araç hava yakıt karışımında sürekli zengine kayıyordu, LTFT -7lerde geziniyor, rolantide beklesem -11lerde sabitliyordu :( @Emirbey hocam ve Gemini ile biraz fikir jimnastiği yaptıktan hatalı ayar yapsam bile zenginden ziyade fakire kaymam gerektiği düşüncesi ile sorunu farklı yerde aradık ve gözü karartarak yeni orjinal MAF sensörü aldım.
ve BINGO :D(y) yeni MAF sensörünü taktıktan sonra LTFT hızla düşmeye başladı ve 2 günde -2lere düştü :)

Sonrasında da aracı aldığımdan beri ilk defa doya doya gaza basarak, pek çekiş problemi yaşamadan uzun yolculuk tamamlayabildim :) Yıllardır aracın gerçek hızlanmasını hiç tadamamışım :D Hem bozuk subap ayarı, hemde hatalı sensör yüzünden sürekli motordan daha zayıf performans alarak aracı kullanmışım bunu net anladım.
Şükür şu anda LTFT 0 ile -2 arası geziniyor, istediğim stabiliteyi yakaladım gibi.

Araca subap ayarı sonrası LPG ayarı da yaptırdım ama aracı LPGye aldığımda LTFT sürekli fakir karışımda kalıyor, bu nedenle biraz daha benzinde binip yeniden LPG ayarı yaptırmayı planlıyorum, araçtaki BRC kiti eğer uyumlu ise EOBD özelliğini de aktiftirmeye çalışacağım. Sıradaki hedef LPG ayarı :)
Sensörü temizledin mi hiç yoksaa temizlemeden mi yenisini aldın? 🤔🥲

Sensörü temizledin mi hiç yoksaa temizlemeden mi yenisini aldın? 🤔🥲
10bin km önce maf ile map sensörünu yağsız kontak spreyle güzelce temizlemistim, sensörü degistirmeden 2-3 gün önce de yine emin olmak amaçlı kontak spreyle yine temizlemistim ama LTFT kötüye gitmeye devam etti. Yeni sensör takınca direk LTFT duzelmeye başladı. Benim sensor kesinlikle hatalı ölçüm yapıyordu kısacası ama arıza lambası yakacak seviyede de degildi.

Geri