Merhaba,
Ben konya nin çakma almanya malzemesi rixenberg tercih ettim. Tam oturdu sıkıntı olmadı
Ben konya nin çakma almanya malzemesi rixenberg tercih ettim. Tam oturdu sıkıntı olmadı
Merhaba,Lpg temiz yanar aslında, motor yağını çok kirletmez, benzin kadar fazla kurum ve pislik kalıntısı bırakmaz motorda. Ancak lpg ile kullanılan motor yağı tabi ki benzine göre daha yüksek ısıya maruz kaldığından yüksek ısı ile motor yağını karartmasa da yağın özelliğini daha erken bozar.
Uzun süre Lpg ile kullanırsanız bir süre sonra eskiyen motor yağı sarı renge yakın kalacaktır. Lpg yi yeni yeni kullanmaya başladıysanız motorun içindeki eski biriken kurumlar dökülüyordur. Bu yüzden lpg dönüşümü sonrası ilk bakımda yağı kararmış görebilirsiniz.
Kararan motor yağı iyidir derler, motoru temiz tutmak için kurum ve pisliği üzerinde topladığının belirtisidir kararma. Benzinli motorda hiç lpg kullanmadan 10000km sonra sapsarı kalan bir motor yağı için pek iyi şeyler söylenmez.
Mann Filter'in FB7 için olan hava filtresi de orjinali gibi yağlı bir doku ile kaplı.Orjinal hava filtresinin kağıtları yağa bandırılmış oluyor, yeni orjinal hava filtresini ambalajdan çıkartıp elinize aldığınızda filtre kağıdında yağ kalıntısı olduğu hissediliyor bu sebeple üzerine topladığı yabancı partikül miktarı normal tip kağıt filtrelere göre daha fazladır, özellikle turbolu araçlarda bunun faydası ve önemi yüksektir, hava filtresinden içeriye ufacık bir toz zerreciği kaçsa 400-500000 devir hızla dönen turbo türbininin pallerini çizer.
Yan sanayi hava filtrelerini inceledim ve yağ kalıntısı göremedim ben, belki yağa bandırılmış kağıtlı yan sanayi filtre vardır, ama ben bulamadım.
alt kısmını ellediniz mi yağlı miydi orjinali gibi? Türk malı olduğu halde kendini alman malı gibi lanse ettiği için gözümde sahtekar bir intiba bıraktı ve bu yüzden tercih etmedim.Merhaba,
CivicTR’ye hoş geldiniz.herkese merhaba aranıza yeni katıldım ismim burak.
Mart ayında beyaz renk 2017 1.5t hb sport araç aldım. Aracım 19.900km de. 20bin bakımı yaptıracağım araç yıldan dolayı servise girmemiş normalde 2018 2019 2020 de bakıma girmesi gerekirken sadece 10binde bakım yapılmış bende aynı şekilde 20binde yaptıracağım.
Servise bakımda neler yapılacağını ve fiyat bilgisi için görüştüm.
Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, şanzuman yağı, hidrolik yağı(gerek var mı) yapılacağını fiyat olarak 2750liradan indirimle 2500e yapılacağını belirtti. Aracımın garantisi yok. Okadar parayı verip birde hangi yağı hangi parçaları kullanacaklar bilmiyorum bende servislere güvenmeyenlerdenim malesef. Antalya da yaşıyorum en kaliteli yağ filtreler ile dışarıda bakım yaptırmayı düşünüyorum. Yâda sadece şanzuman yağını serviste diğer bakımı özel serviste yaptırmayı düşünüyorum.
Sizden ricam kaliteli ve orjinal parcalarin markalarını ve nereden alacağımı öğrenmek. Tavsiyelerinize ihtiyacım var iyi günler iyi forumlar.
Tercih edeceğiniz yağların üçü de kullanma kılavuzunda yazan uyarılar sebebiyle olmaz, 0w-20 kullanacak iseniz mutlaka Honda engine oil type 2.0 kullanmanız gerekiyor aksi durumda dış tedarik mobil, shell, valvoline, motul fark etmez 5w30 yada 0w-30 kullanmanız gerekecek ve bu durumda yakıt tüketiminiz yüzde 15-20 oranında artacaktır.Bu zamana kadar dsg ve tam otomatik arabalarım oldu ilk defa 2 yılda şanzuman yağı değişeni gördüm. O yüzden de arabayı aldığımda 20bini bekledim servis söyledi açıkçası bilmiyordum şanzuman yağı değişmesi gerektiğini. Bunun sebebi nedir onuda anlamadım . 182hp araç ama sanki 140 gibi takılıyor 2016 fr 150hp ve 2017 astra 150hp kullandım onlar daha atikti. Yağ değişimi sebebi çok nazlı olduğu içindir diye düşünüyorum.
Bugün forumu inceledim ve şanzuman yağını serviste yaptırmaya karar verdim.
@İsmail Beşiroğlu hocamın yazılarını okudum gerçekten alanında bu kadar uzmanını ilk defa görüyorum kendisini kutlarım.
Yağ konusunda 3 markayı gördüm;
0w20 motul
0w20 mobil 1
0w20 liqui moly
0w20 honda type 2 düşünmüyorum
0-30 konusunda kararsızım
Şu konuda içim rahat aracı pek sıkıştırmam 120yide geçmiyorum o yüzden ince yağ olması bana pek zararı olmayacağını düşünüyorum
SM-N970F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.