Toplam yağı kast etmedim 3 litre yazarken. Değişim miktarıydı anlatmak istediğim. Eksik olmuş ifadem.Merhabalar. Servislerde değişim yapılan miktar 3lt ancak bu demek değil ki toplam yağ bu kadardır... Biz aslında yeni yağ ile eski yağı karıştırıyoruz. Yağın tamamen boşaltılıp, yenisinin konması bazı risklerin yanında ekstra masraf ve bir kaç risk barındırmakta.
Şu an şanzıman yağı ne kadar bilmiyorum ancak n11 gibi sitelerde 500tl civarlarına 3lt alınabiliyor. Şanzıman yağı filtresi nadiren değiştiği için yetkili servisten alınsa iyi olur kanaatindeyim.
Ayrıca alttaki bilgilendirme için teşekkür ederim. Aracım 2013 Otomatik Fb7. Yakında 100 bin olacak. Değişim zamanı geldi. Sömestr tatilinde vaktim varken bakımları halletmek istiyorum.
Trabzon'dan Vtec 61 özel servisi ile konuştum. Onlar da normalde 3 litre, hortumlardan alınabilecek miktar ile 4 litre olur. Videodaki olayı çok uzun süre yağ değişimi olmayan araçlar için yapıyoruz dediler. Sanırım benim araç için komple değişime gerek yok. 1 ' den 2' ye geçerken hafif bir kasılma diye mi ifade edebilirim bilmiyorum, bir durum oluyor. Onun dışında memnunum şanzımandan genel olarak. Seviye kontrolü yaptığımda da olması gereken aralıkta.