Arkadaşlar merhaba. Bende tam konu ile ilgili başlık açacaktım ancak ilgili başlığı burada bulmam iyi oldu.
Hepimiz 3 litre olarak biliyoruz şanzıman yağını ancak geçenlerde Youtube' da denk geldiğim bir videodan sonra benim fikrim ciddi anlamda değişti. Takip eden varsa mutlaka bilir. Torcdestek kanalından Ahmet Bey şanzıman sisteminden küçük bir motor yardımı ile 8 litre civarı yağ çekiyor ve yağın rengini gördükten sonra " özel/yetkili serviste kandırılıyor muyuz lan acaba " diye sorası geliyor insanın. Evet maliyet olarak 8 litre yağ ciddi bir külfet. Ancak otomatik şanzıman hassas bir konu. 8 litreden sonra bile kendisi yağın % 80 - 90 seviyelerinde değiştiğini söylüyor. Servisin koyduğu 3 litrede bu oran % 30 - 40 lar civarında kalıyor o zaman . İlgili videoyu aşağıda bırakıyorum. Sizlerinde yorumlarını merak ediyorum bu konu ile ilgili.
Bir de orijinal Honda ATF DW-1 dışında başka marka yağ deneyiminiz oldu mu ?
Servislerde şu an litre fiyatı ne durumda ? Ayrıca Ordu Ateş Honda dışarıya malzeme satışı yapmıyor. Tüm şehirlerde durum böyle mi ?
Şanzıman filtresi , motor yağı filtresi gibi parçaları alabileceğim ORJİNAL ÜRÜN SATAN bir site bilginiz var mı ?
Bilgilerinizi paylaşmanızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.