Civic FE1 Civic FE Direksiyon problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MaSHrAbA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Levent Kiraz
Aracınız
Civic FE1 2021
Herkese merhaba.15 bindeki aracımla 80-90 ile giderken direksiyon minik hareketler le düzeltmek istediğimde sanki böyle dişliden diğer dişliye geçer gibi tık tık şekilde direksiyondan hissediyorum hızlı çevirdiğimde bi şey hissedilmiyor ama sanki böyle içerde bi yerde sıkma hissi veriyor . Virajda dönerken sabit tutarken direksiyon bi diş daha atıyor ve çevirdiğim yöne kayıyor servise götürdüm aracın 5-6 gün kalmasını söylediler onlarda tesbit ettiler bu durumu ve 2-3 tane araçta da böyle sorunla geldiklerini söylediler çözüm içinde sensörleri sıfırladılar olmadı , direksiyon motoruna , alt takıma , amörtisör sistemine ve mafsallara bakılacağı söylendi bu tarz bi problemle karşılaşan oldu mu acaba ?
Teşekkürler

Çözüm
Merhabalar, 2023 FE1 Aracımda direksiyonda kasılmalar ve virajlarda gereksiz sertleşmeler vardı (12.000km). Yapılan kontrollerde direksiyon kutusu değişimi yapılacağı söylendi.
Parça tedariği yaklaşık 3-4 hafta sürdü. İşlem tamamen garantiden karşılandı ve sorun çözüldü. Benzer probleme sahip arkadaşlar garantiden değişim yaptırarak sorunu çözebilir.

tapir

0
Aracınız
Ayrıca bu direksiyondaki dişli hissi 100% normal değil. Farklı hondalarda baktım hiçbirinde böyle bir durum yok, daha önce de dediğim gibi hiçbir honda arabamda böyle bir durum yoktu.

Ad Soyad
Mustafa güven
Aracınız
Civic FE1 2022
Hangi servis hocam? Bana en son gittiğimde bir ayar yaptılar, düzeldi gibiydi yine sertleşme ve kademe hissi geldi son zamanlarda. Gerçekten sıkıldım artık
Üstadım 3. Kez direksiyon kutusu değişti aracımda. 2. Kere değişen parçanın aynısı takıldı tekrar. Ellerinde başka parça yok çünkü. Hukuksal olarak bir sürece gireceğim için servis ismi vermeyeyim. Aynı şikayetleriniz devam ediyorsa şayet düşünmeden servisinize kaydınızı açtırıp parçanızı değiştirtin

Ad Soyad
Sait Dündar
Aracınız
Civic FE1 2021
Bende de aynı sorun var ama değiştirmeme konusunda ısrar ediyorlar , en son alıştırma ayarı yapıldı servis kaydına bir süre bu şekilde sürülmesi gerekmektedir notu düşmüşler.

Ad Soyad
dRSN
Aracınız
Civic FE1 2022
Bende de aynı sorun var ama değiştirmeme konusunda ısrar ediyorlar , en son alıştırma ayarı yapıldı servis kaydına bir süre bu şekilde sürülmesi gerekmektedir notu düşmüşler.
Hocam sanırım Ankaradasınız hangi servis acaba ... Bende ocak 2025 e randevu aldım. ancak bende her hangi bir problem ( çevirirken takılma, ses vs. ) yok aslında.... problem oldugunu nasıl anlayabilirim yardımdımcı olurmusunuz lütfen.

Ad Soyad
Sait Dündar
Aracınız
Civic FE1 2021
Hocam sanırım Ankaradasınız hangi servis acaba ... Bende ocak 2025 e randevu aldım. ancak bende her hangi bir problem ( çevirirken takılma, ses vs. ) yok aslında.... problem oldugunu nasıl anlayabilirim yardımdımcı olurmusunuz lütfen.
100 120 bandında ilerlerken direksiyon sertken anlaşılıyor dişli çevirmesi veya yapışkanlı hissi gibi normalde fe1 lerin direksiyonu çok hafif ama problem varsa sert oluyor buda sürüş kalitesini etkiliyor.

tapir

0
Aracınız
Geçenlerde yazmıştım, direksiyon gevşetme işlemi yapıldı. Anlık çözüm sağlamıştı fakat yine başladı takilma. 80-110 arası giderken bariz kademe hisssi var direksiyonda, rahatsiz ediyor. Bunun değişimini adam gibi yapacak servis neresi var? Bıktım artık cidden

Ad Soyad
Sait Dündar
Aracınız
Civic FE1 2021
Siz geri çağırma kampanyası ile değiştirmiş miydiniz?
Ben ikinci el aldım daha önce değişmiş direksiyon kutusu, şu an sistemden baktığımda geri çağırma kampanyası gözükmüyor, bu işi iyi yapan bir servis varsa önerebileceğiniz gidelim değiştirelim. Takıldığına dair elimde video var ona rağmen değiştirmemekte ısrar ediyorlar en son alıştırma yaptılar bir süre bu şekilde sürülmeli diye not düşülmüş.

tapir

0
Aracınız
Ben ikinci el aldım daha önce değişmiş direksiyon kutusu, şu an sistemden baktığımda geri çağırma kampanyası gözükmüyor, bu işi iyi yapan bir servis varsa önerebileceğiniz gidelim değiştirelim. Takıldığına dair elimde video var ona rağmen değiştirmemekte ısrar ediyorlar en son alıştırma yaptılar bir süre bu şekilde sürülmeli diye not düşülmüş.

İstanbul honda mutluhana tekrar goturecegim araci.

Bu arada bu sorunun net belirtisi araç aksesuar modundayken direksiyonu çevirmeye çalıştığınızda bariz takılma yapmasi. Servise bunu söylediğimde normal dediler ama kesinlikle degil

Geri