Civic FE1 Civic FE Direksiyon problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MaSHrAbA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Levent Kiraz
Aracınız
Civic FE1 2021
Herkese merhaba.15 bindeki aracımla 80-90 ile giderken direksiyon minik hareketler le düzeltmek istediğimde sanki böyle dişliden diğer dişliye geçer gibi tık tık şekilde direksiyondan hissediyorum hızlı çevirdiğimde bi şey hissedilmiyor ama sanki böyle içerde bi yerde sıkma hissi veriyor . Virajda dönerken sabit tutarken direksiyon bi diş daha atıyor ve çevirdiğim yöne kayıyor servise götürdüm aracın 5-6 gün kalmasını söylediler onlarda tesbit ettiler bu durumu ve 2-3 tane araçta da böyle sorunla geldiklerini söylediler çözüm içinde sensörleri sıfırladılar olmadı , direksiyon motoruna , alt takıma , amörtisör sistemine ve mafsallara bakılacağı söylendi bu tarz bi problemle karşılaşan oldu mu acaba ?
Teşekkürler

Çözüm
Merhabalar, 2023 FE1 Aracımda direksiyonda kasılmalar ve virajlarda gereksiz sertleşmeler vardı (12.000km). Yapılan kontrollerde direksiyon kutusu değişimi yapılacağı söylendi.
Parça tedariği yaklaşık 3-4 hafta sürdü. İşlem tamamen garantiden karşılandı ve sorun çözüldü. Benzer probleme sahip arkadaşlar garantiden değişim yaptırarak sorunu çözebilir.
Ad Soyad
Kaybolmayan Sakız
Aracınız
Civic FE1 2021
İstanbul honda cem serviste cumartesi günü 20 bin bakımı için gittiğimde takılma sorununu ilettim. Geri çağırma listesinde yoktu aracım. Direkt değişim yapılmadı, ilk etapta rahatlatma prosedürü adı altında bir işlem yapıldı, 2 gün oldu, bir tık sertleşmiş, takılmalar yok (70 km üzerine çıkmadım sanırım henüz), solda toplama vardı rot ayarı yaptırmama rağmen, azalmış ama tamamen geçmedi sanırım, psikolojik de olabilir. Sorun devam ederse fabrikaya bildireceğiz, oradan gelecek yanıta göre işlem yapılacak dediler. 2023 eco executive

tapir

0
Aracınız
İstanbul honda cem serviste cumartesi günü 20 bin bakımı için gittiğimde takılma sorununu ilettim. Geri çağırma listesinde yoktu aracım. Direkt değişim yapılmadı, ilk etapta rahatlatma prosedürü adı altında bir işlem yapıldı, 2 gün oldu, bir tık sertleşmiş, takılmalar yok (70 km üzerine çıkmadım sanırım henüz), solda toplama vardı rot ayarı yaptırmama rağmen, azalmış ama tamamen geçmedi sanırım, psikolojik de olabilir. Sorun devam ederse fabrikaya bildireceğiz, oradan gelecek yanıta göre işlem yapılacak dediler. 2023 eco executive
İlk yapıldığında düzelmiş gibi oluyor ama geçici çözüm o. Bir işe yaramıyor. Bana da yaptılar 2 gün sonra eski haline döndü

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Sizin araçta geri çağırma ile değişim olmuşmuydu peki daha önce

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Bende yapmadı hocam rot ayarını kendim yaptırdım. Küçük yerlerdeki servislerin hizmet anlamında bu tarz sıkıntıları oluyor.

Hocam yanlış anlamayın ama özeldende yazıştığımız gibi sizin acilen o servisten uzaklaşmanız lazım cidden ultra antiprofosyonel geliyor kulağa anlatıklarınız.

bu koca konuda tek bir kişi yoktur sanırım direksiyonu yamuk duran ve işlem sonrası özelde rot ayarı için gitmiş olan, olurmu hocam öyle şey acilen bence kendilerini ayarıp düzeltmelerini talep edin yoksa honda türkiyeye şikayet açacağınızı ilettin.

lütfen ama lütfen rot ayarının yapıldığınında kayıtı olsun form alın besbelliki saçma sapan bir servis bu en azından yarın birşey olursa kanıtı olsun elinizde.

Ad Soyad
Sait Dündar
Aracınız
Civic FE1 2021
Haklısınız hocam servis elemanı ile özel görüştüm teslim almadan kalibrasyonla alakalı bir konudan bahsetti ilerleyen zamanlarda gelin bir daha bakalım cihaza güncelleme gelecek şimdi yapamadık gibisinden sonra zaten cumartesi günü 14:00 a geliyordu kaçmaya yer aradılar bitsede gitsek gibisinden müşteri temsilcisi geldi sizin orda yokmu rot ayarı yapan yer vs gibisinden konuştu dedim rot yapılarak çözülecekse yaptrırım rot yapılmasımı gerekiyor emin misiniz dedim usta kalibrasyondan bahsetti falan sordum evet rot yapılınca direksiyon düzelir diyince lanet olsun dedim zamanım olmadığı içinde üzerine düşemedim aldım aracı. Ve direksiyon solda toplamıyor yine gitsem alıştırma yapacaklar ayrıca eskisine nazaran sert.

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Haklısınız hocam servis elemanı ile özel görüştüm teslim almadan kalibrasyonla alakalı bir konudan bahsetti ilerleyen zamanlarda gelin bir daha bakalım cihaza güncelleme gelecek şimdi yapamadık gibisinden sonra zaten cumartesi günü 14:00 a geliyordu kaçmaya yer aradılar bitsede gitsek gibisinden müşteri temsilcisi geldi sizin orda yokmu rot ayarı yapan yer vs gibisinden konuştu dedim rot yapılarak çözülecekse yaptrırım rot yapılmasımı gerekiyor emin misiniz dedim usta kalibrasyondan bahsetti falan sordum evet rot yapılınca direksiyon düzelir diyince lanet olsun dedim zamanım olmadığı içinde üzerine düşemedim aldım aracı. Ve direksiyon solda toplamıyor yine gitsem alıştırma yapacaklar ayrıca eskisine nazaran sert.

gerçekten akıl almaz derecede antiprofosyonellermiş hocam, rica ediyorum o servise gitmeyin devamında ve bence servis müdürüne ulaşıp hocam bakın saygı duyup arıyorum honda türkiyeye şikayet konusu açmaktansa ve sizden rica ediyorum aracımı rot ayarı yapılmadan teslim ettiler,direksiyon solda toplamıyor vs diye açık açık belirtin düzeltsinler.

cidden şaka gibi bazı servisler :(

Ad Soyad
TAHA İbrahim Aydın
Aracınız
Civic FE1 2022
Beklenen haber geldi arkadaşlar.Hayırlı olsun.Ben kaç aydır bekliyorum bilmiyorum bazı arkadaşlarımız ayar ile düzeleceğini belirtmişlerdi.Benim anladığım artık bu parça güncellendi ve yenisi takılacak.Bugün servisten gelen mesajı ekliyorum.Ekli dosyayı görüntüle 272270
Merhaba hocam
22model arabamın dün direksiyon kutusu değişti. Direksiyonum sertleşti(ağırlaştı). Sizde de değişimden sonra bir sertleşme ağırlaşma oldu mu. Genel olarak direksiyon kutusu değişiminden sonra bu sertlik, ağırlık problemi yaşayan var mı.

Son düzenleme:
Geri