Civic FE1 Civic FE Direksiyon problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MaSHrAbA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Levent Kiraz
Aracınız
Civic FE1 2021
Herkese merhaba.15 bindeki aracımla 80-90 ile giderken direksiyon minik hareketler le düzeltmek istediğimde sanki böyle dişliden diğer dişliye geçer gibi tık tık şekilde direksiyondan hissediyorum hızlı çevirdiğimde bi şey hissedilmiyor ama sanki böyle içerde bi yerde sıkma hissi veriyor . Virajda dönerken sabit tutarken direksiyon bi diş daha atıyor ve çevirdiğim yöne kayıyor servise götürdüm aracın 5-6 gün kalmasını söylediler onlarda tesbit ettiler bu durumu ve 2-3 tane araçta da böyle sorunla geldiklerini söylediler çözüm içinde sensörleri sıfırladılar olmadı , direksiyon motoruna , alt takıma , amörtisör sistemine ve mafsallara bakılacağı söylendi bu tarz bi problemle karşılaşan oldu mu acaba ?
Teşekkürler

Çözüm
Merhabalar, 2023 FE1 Aracımda direksiyonda kasılmalar ve virajlarda gereksiz sertleşmeler vardı (12.000km). Yapılan kontrollerde direksiyon kutusu değişimi yapılacağı söylendi.
Parça tedariği yaklaşık 3-4 hafta sürdü. İşlem tamamen garantiden karşılandı ve sorun çözüldü. Benzer probleme sahip arkadaşlar garantiden değişim yaptırarak sorunu çözebilir.
Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Merhaba hocam
22model arabamın dün direksiyon kutusu değişti. Direksiyonum sertleşti(ağırlaştı). Sizde de değişimden sonra bir sertleşme ağırlaşma oldu mu. Genel olarak direksiyon kutusu değişiminden sonra bu sertlik, ağırlık problemi yaşayan var mı.
Hocam bu konuda epey yazıldı aslında ama evet kutu değişimi sonrası ciddi bir sertlik oldu benim aracımda da aynı durum var.

Ad Soyad
Sait Dündar
Aracınız
Civic FE1 2021
gerçekten akıl almaz derecede antiprofosyonellermiş hocam, rica ediyorum o servise gitmeyin devamında ve bence servis müdürüne ulaşıp hocam bakın saygı duyup arıyorum honda türkiyeye şikayet konusu açmaktansa ve sizden rica ediyorum aracımı rot ayarı yapılmadan teslim ettiler,direksiyon solda toplamıyor vs diye açık açık belirtin düzeltsinler.

cidden şaka gibi bazı servisler :(
Hocam sonuna kadar şaşırmakta haklısınız birdaha önünden geçmem uğraşmak istemiyorum, İstanbul’daki servislere yöneleceğim bundan sonra mecbur. Bugün direksiyon kutusu biraz saldı daha rahat çevriliyor yapışkanlılk hissiyatının olmaması önemli diğer türlü hafif yamuk durmasını önemsemiyorum :)

Ad Soyad
Sait Dündar
Aracınız
Civic FE1 2021
Merhaba hocam
22model arabamın dün direksiyon kutusu değişti. Direksiyonum sertleşti(ağırlaştı). Sizde de değişimden sonra bir sertleşme ağırlaşma oldu mu. Genel olarak direksiyon kutusu değişiminden sonra bu sertlik, ağırlık problemi yaşayan var mı.
Bende değiştiğinde ilk zamanlar sertti şu an daha yumuşak 4 gün değişeli.

tapir

0
Aracınız
Hocam sonuna kadar şaşırmakta haklısınız birdaha önünden geçmem uğraşmak istemiyorum, İstanbul’daki servislere yöneleceğim bundan sonra mecbur. Bugün direksiyon kutusu biraz saldı daha rahat çevriliyor yapışkanlılk hissiyatının olmaması önemli diğer türlü hafif yamuk durmasını önemsemiyorum :)
Aksesuar modunda direksiyonu hafif cevirirken takılma/kademe hissi var mi?

Örnek aşağıdaki gibi

Ad Soyad
Emre ALPAKAN
Aracınız
Civic FE1 2021
Aksesuar modunda direksiyonu hafif cevirirken takılma/kademe hissi var mi?

Örnek aşağıdaki gibi

Benim aracim 2023 model ben bu durumu yolda 100 110 la sabit giderken hafif direksiyonu çevirdiğimde yaşıyorum. Sehir içinde veya tam dönüşlerde bu durum yok. Yalnızca ufak sag ve sol harekette var. Servisteki ustaya bunu ispatlayamadim:(

tapir

0
Aracınız
Benim aracim 2023 model ben bu durumu yolda 100 110 la sabit giderken hafif direksiyonu çevirdiğimde yaşıyorum. Sehir içinde veya tam dönüşlerde bu durum yok. Yalnızca ufak sag ve sol harekette var. Servisteki ustaya bunu ispatlayamadim:(
Kesinlikle. Sorunun kaynağı bu takilma, 100-110 ile giderken elektronik direksiyon sertleştiği için daha hissedilir oluyor. Özellikle sola dönüşte takılıyor bende.

Bakın daha dün aşağıdaki resmi çektim. Bu şekilde takılı kaldı, viraji hiç ellemeden döndü. Tabi sonrasinda elle düzeltmek zorunda kaldım.
:)

Ekli dosyalar

• IMG_20250112_145206.jpg
    IMG_20250112_145206.jpg
    123.7 KB · Görüntüleme: 9
Geri