Civic FE1 Civic FE Direksiyon problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MaSHrAbA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Levent Kiraz
Aracınız
Civic FE1 2021
Herkese merhaba.15 bindeki aracımla 80-90 ile giderken direksiyon minik hareketler le düzeltmek istediğimde sanki böyle dişliden diğer dişliye geçer gibi tık tık şekilde direksiyondan hissediyorum hızlı çevirdiğimde bi şey hissedilmiyor ama sanki böyle içerde bi yerde sıkma hissi veriyor . Virajda dönerken sabit tutarken direksiyon bi diş daha atıyor ve çevirdiğim yöne kayıyor servise götürdüm aracın 5-6 gün kalmasını söylediler onlarda tesbit ettiler bu durumu ve 2-3 tane araçta da böyle sorunla geldiklerini söylediler çözüm içinde sensörleri sıfırladılar olmadı , direksiyon motoruna , alt takıma , amörtisör sistemine ve mafsallara bakılacağı söylendi bu tarz bi problemle karşılaşan oldu mu acaba ?
Teşekkürler

Çözüm
Merhabalar, 2023 FE1 Aracımda direksiyonda kasılmalar ve virajlarda gereksiz sertleşmeler vardı (12.000km). Yapılan kontrollerde direksiyon kutusu değişimi yapılacağı söylendi.
Parça tedariği yaklaşık 3-4 hafta sürdü. İşlem tamamen garantiden karşılandı ve sorun çözüldü. Benzer probleme sahip arkadaşlar garantiden değişim yaptırarak sorunu çözebilir.

gmb

Ad Soyad
Güray B.
Aracınız
Civic FE1 2021
Bakım için servise gittiğimde anlattılar, direksiyon kutusu için bir yay değişimi yapılacakmış. Bu yay direksiyon kutusu değişen araçlarda da değişecekmiş. Bu parçanın servislere glemesi bekleniyormuş. Benim arabama rahatlatma işlemi yaptılar şimdilik beni rahatsız etmiyor muhtemelen sonraki bakımda gerekeni yapacaklar.

tapir

0
Aracınız
Bakım için servise gittiğimde anlattılar, direksiyon kutusu için bir yay değişimi yapılacakmış. Bu yay direksiyon kutusu değişen araçlarda da değişecekmiş. Bu parçanın servislere glemesi bekleniyormuş. Benim arabama rahatlatma işlemi yaptılar şimdilik beni rahatsız etmiyor muhtemelen sonraki bakımda gerekeni yapacaklar.
Rahatlatma işlemi falan geçici çözüm. Umarım artık kalıcı çözüm olur bu değişecek parça

Ad Soyad
Fatih
Aracınız
Civic FE1 2023
Bütün araçları geri çağırma programına mı alacaklar acaba nasıl olacak?

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
beyler son yazılan iddialar konusunda %100 eminmisiniz? tesadüfen geçen hafta servisteydim ve sorduğumda böyle bir adımdan hiç söz etmediler sorduğumda.

dahası güncel takılan kutu ile artık ciddi mesafede deneyimim oldu en ufak pürüz yaşıyanda görmedim duymadım kendimde yaşamadım gayet sorunsuz ilerliyor şimdilik?

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
beyler son yazılan iddialar konusunda %100 eminmisiniz? tesadüfen geçen hafta servisteydim ve sorduğumda böyle bir adımdan hiç söz etmediler sorduğumda.

dahası güncel takılan kutu ile artık ciddi mesafede deneyimim oldu en ufak pürüz yaşıyanda görmedim duymadım kendimde yaşamadım gayet sorunsuz ilerliyor şimdilik?
Bende kendi aracımda konusunu formda paylaştığım durum için yetkili servis ile görüştüğümde direksiyon konusunu tekrar sordum ve cevap olarak küçük yay yapılı bir parçanın değişimin yapılacağı her ne kadar mart ayı gibi denilsede haziran ayı gibi bülten yayınlanacağı bilgisini aldım.

tapir

0
Aracınız

Burada aylardır yazıyoruz hocam nasıl görmediniz duymadınız? Benim bakım da yaza doğru, gittiğimde tekrar zorlayacağım. Rahatlatma sonrasında tekrar olursa gel honda türkiyeye sorarız demişlerdi, yaklaşık 4-5 ay önceydi tabi.

tapir

0
Aracınız
bana honda trden sms geldi, aracınızda direksiyon kutusu ücretsiz değişecek/gerekli bakım yapılacak anlamında, sizlere gelmedi mi?

Ne zaman geldi? Gecen Haziran'daki değişimi söylüyorsaniz onu yaptırdık. Sorun değişen kutularda da mevcut olduğu için tekrar bir geri çağırma olacağı söyleniyor.

gmb

Ad Soyad
Güray B.
Aracınız
Civic FE1 2021
Ne zaman geldi? Gecen Haziran'daki değişimi söylüyorsaniz onu yaptırdık. Sorun değişen kutularda da mevcut olduğu için tekrar bir geri çağırma olacağı söyleniyor.
ocak 2025 de geldi, benim direksiyon kutusu 2023'de bir kez değişti. Bu şikayeti ilk dile getirenlerdenim, hatta ilk söylediğimde sorunu kabul etmediler, detayına girmeyeyim ama uzun süre hondayı ikna etmeye çalıştım en sonunda ikna oldular. şimdi ise yay gibi bir parça gelecekmiş o değişecekmiş bana söylenen bu

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
ocak 2025 de geldi, benim direksiyon kutusu 2023'de bir kez değişti. Bu şikayeti ilk dile getirenlerdenim, hatta ilk söylediğimde sorunu kabul etmediler, detayına girmeyeyim ama uzun süre hondayı ikna etmeye çalıştım en sonunda ikna oldular. şimdi ise yay gibi bir parça gelecekmiş o değişecekmiş bana söylenen bu

2023de size takılan direksiyon kutusu ile ilgili:

1) şikayet yaşıyormusunuz yani takılma vs tekrarladımı?
2) takılan kutunun kodunu servis formunda bulabilirsiniz rica etsem kod neymiş paylaşabilirmisiniz en azından eski kutumu yenimi görmüş oluruz.

Geri