Civic FE1 Civic FE Direksiyon problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MaSHrAbA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Levent Kiraz
Aracınız
Civic FE1 2021
Herkese merhaba.15 bindeki aracımla 80-90 ile giderken direksiyon minik hareketler le düzeltmek istediğimde sanki böyle dişliden diğer dişliye geçer gibi tık tık şekilde direksiyondan hissediyorum hızlı çevirdiğimde bi şey hissedilmiyor ama sanki böyle içerde bi yerde sıkma hissi veriyor . Virajda dönerken sabit tutarken direksiyon bi diş daha atıyor ve çevirdiğim yöne kayıyor servise götürdüm aracın 5-6 gün kalmasını söylediler onlarda tesbit ettiler bu durumu ve 2-3 tane araçta da böyle sorunla geldiklerini söylediler çözüm içinde sensörleri sıfırladılar olmadı , direksiyon motoruna , alt takıma , amörtisör sistemine ve mafsallara bakılacağı söylendi bu tarz bi problemle karşılaşan oldu mu acaba ?
Teşekkürler

Çözüm
Merhabalar, 2023 FE1 Aracımda direksiyonda kasılmalar ve virajlarda gereksiz sertleşmeler vardı (12.000km). Yapılan kontrollerde direksiyon kutusu değişimi yapılacağı söylendi.
Parça tedariği yaklaşık 3-4 hafta sürdü. İşlem tamamen garantiden karşılandı ve sorun çözüldü. Benzer probleme sahip arkadaşlar garantiden değişim yaptırarak sorunu çözebilir.

gmb

Ad Soyad
Güray B.
Aracınız
Civic FE1 2021
2023de size takılan direksiyon kutusu ile ilgili:

1) şikayet yaşıyormusunuz yani takılma vs tekrarladımı?
2) takılan kutunun kodunu servis formunda bulabilirsiniz rica etsem kod neymiş paylaşabilirmisiniz en azından eski kutumu yenimi görmüş oluruz.
evet hala takılma var ama değişimden öncesi kadar değil,

2023 de takılan kutunun koduna akşam eve gidince bakayım, servis formunda yazıyordu

Ad Soyad
Emre ALPAKAN
Aracınız
Civic FE1 2021
2023 exe+ direksiyon icin servise uğradım kuvvetle muhtemel bu ay içinde güncelleme alacağız kutu degil yay degisecek diyorlar. İnşallah çözülür araba 9 bin km de araba bindikce canim sıkılıyor

Ad Soyad
Murat Demir
Aracınız
Civic aracım yok
2024 Honda Civic full benzinli sahibiyim. Ben bir kere söyledim durumu servise 10 bin bakımında test sürüşü yaptık. Sorun yok bu hondaların hepsinde var arabanın keyfini çıkar dedi 😁 Bu durum bence sadece keyifli sürüşü engelliyor direksiyon 70 km hızdan sonra yapış yapış oluyor küçük hareketlerde o yapışkan hissini alıyorum sanki iki şekerli plastik birbirine temas edip ayrılıyor öyle. O olmasa işte yağ gibi çevrilse direksiyon daha zevkli sürüş hissi verir ve de direksiyon sertleşiyor. Takılma buna diyorsunuz herhalde.

tapir

0
Aracınız
2024 Honda Civic full benzinli sahibiyim. Ben bir kere söyledim durumu servise 10 bin bakımında test sürüşü yaptık. Sorun yok bu hondaların hepsinde var arabanın keyfini çıkar dedi 😁 Bu durum bence sadece keyifli sürüşü engelliyor direksiyon 70 km hızdan sonra yapış yapış oluyor küçük hareketlerde o yapışkan hissini alıyorum sanki iki şekerli plastik birbirine temas edip ayrılıyor öyle. O olmasa işte yağ gibi çevrilse direksiyon daha zevkli sürüş hissi verir ve de direksiyon sertleşiyor. Takılma buna diyorsunuz herhalde.

Hem dediğiniz gibi gıcık bir hissiyatı var hem de 15-20 derece ile sola dönüşlerde direksiyonun toplamadığını fark edeceksiniz, deneyin.

Dediğiniz gibi yağ gibi akması lazım direksiyonun. EP2 kasadan beri tüm elektrikli direksiyona sahip civiclere sahiptim hiçbirinde böyle saçma bir sorun yoktu. Artık gelecek güncelleme ile çözemezlerse satacağım arabayı.

Ad Soyad
Emre ALPAKAN
Aracınız
Civic FE1 2021
Aynen hocam minimal olarak sağa yada sola gitmiyor o ayrilma diye bahsettiğiniz olay istediğimden daha fazla sapmaya yol açıyor sakin suruslerde.

Ad Soyad
Emre ALPAKAN
Aracınız
Civic FE1 2021
Hem dediğiniz gibi gıcık bir hissiyatı var hem de 15-20 derece ile sola dönüşlerde direksiyonun toplamadığını fark edeceksiniz, deneyin.

Dediğiniz gibi yağ gibi akması lazım direksiyonun. EP2 kasadan beri tüm elektrikli direksiyona sahip civiclere sahiptim hiçbirinde böyle saçma bir sorun yoktu. Artık gelecek güncelleme ile çözemezlerse satacağım arabayı.
Direksiyonun toplamama olayını da deneyimledim ancak bunu servisteki ustaya bile kabul ettiremedim. Ariza formu acmadilar 1 ay en fazla güncelleme kesinlikle gelecek dediler ramazan ramazan uğrasmamak, ugrastirmamak icin kabul ettim. Servisten sonra acaba ben mi takıntı yaptim diye arkadaşımın fc5 ini kullandım kesinlikle bizim direksiyonlar keyifsizz

Ad Soyad
Murat Demir
Aracınız
Civic aracım yok
Direksiyonun toplamama olayını da deneyimledim ancak bunu servisteki ustaya bile kabul ettiremedim. Ariza formu acmadilar 1 ay en fazla güncelleme kesinlikle gelecek dediler ramazan ramazan uğrasmamak, ugrastirmamak icin kabul ettim. Servisten sonra acaba ben mi takıntı yaptim diye arkadaşımın fc5 ini kullandım kesinlikle bizim direksiyonlar keyifsizz
Servisteki ustalar öyle herhalde çoğu. Hondaların direksiyonu böyle herkeste deyip geçistiriyorlar. Sorunu en yetkili merciye bildirince ilgileniyorlarmış öyle okudum forumda.

Ad Soyad
Emre ALPAKAN
Aracınız
Civic FE1 2021
Servisteki ustalar öyle herhalde çoğu. Hondaların direksiyonu böyle herkeste deyip geçistiriyorlar. Sorunu en yetkili merciye bildirince ilgileniyorlarmış öyle okudum forumda.
Evet bende öyle okudum ama bu her araçta olan sıkıntıya genel bi çözüm bulacaklarini umuyorum dedikleri gibi 1 ay içinde çözülmezse yaz tatiline kadar sorunu çözmek için aramadığım yer kalmaz :)

Geri