Hocam yanlış anlamayın küstah olmak istemem Ana dilim ingilizce o sebeble ben çeviri programı kullanmıyorum siz kullandınızda ondanmı yanlış anladınız o yanlışmı tercüme etti bilmiyorum ama sizin dediğiniz gibi bir anlatımı yok videonun
video herkes için /genel bir anlatım yapıyor ve diyorki
1) aracınızı çalıştırdığınızda sadece yağın incelmesi ve yağ basıncının artmasına yetecek kadar süre yeterlidir hareket etmek için (10sn, siz 30sn yapın dilersiniz)
2) 30sn sonra hareket etmeye başladığınızda sadece kibar sürmeniz (motor gerçek anlamda ısınana kadar,bizim araçlarda bu genelde 5dk gibi) önemli
3) aksini yapıp aracı park halinde 3-4dk gibi sürelerce motoru ısıtmak motor içersindeki ısınmayı aşırı geçiktirir ve bu geçiktiği her sn pistonların,segmanların genleşmediği için (ısınmadığından) tam oturmamış oluyor ve asit,yakıt gibi istenmeyen sıvıların yağın içerisine kaçmasına sebeb oluyor= motora zarar.
4) yine ısınma süresinde beyin (ECU) motorda devir daim başlayana kadar bilerek zengin karışım yollar bu zengin karışım süresini ne kadar uzatırsanız okadar çok yakıt harcarsınız ama ondan daha önemlisi yakıt karışımının zengin olup yakılamayan kısmı katalitik gibi komponentlere gider sonra motor ısındığında oradada bir yanma söz konusu olur o parçalara zarar verirsiniz özetle motorun seri şekilde ısınması kritik ve bunun içinde motorun ilk başta 10-30sn rodajda ısınması ardından hemen Dye alıp kibarcada olsa sürülmesi en doğrusu diyor video ki kelime kelimesine bu doğru özelliklede direkt enjeksiyonlu motorda.