COVID-19 Corona virüs hakkında bilgilendirme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan m2hamid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hepinize çok geçmiş olsun arkadaşlar. Geçen mart ayında bizim ailede kızım annem ve kardeşim aynı gün kusma ishal başladı vücut ağrıları hat safhadaydi kızımın atlaması 20 günü buldu şurubu dahi içer içmez çıkarıyordu ağlamaya gücü kalmamıştı her testi yaptılar ama corona yapmadılar o zaman daha yeni çıkmıştı kanda 20 olması gereken crp değer kızımda 250 çıkmıştı hayatımdaki en kötü günleri geçirdim kızımı kaybedicegimi sandım sonra flaggy denilen ilaç ile kızım düzeldi. Acaba bizimkilerde mi corona geçirdi diyorum. Bize bir türlü teşhis koyamadilar en son ben bağırıp çağırınca kakada amip bulduk dediler ama pek inandırıcı gelmedi hastane ozel olduğu için para için mi yaptı bilemiyorum. Bütün hastalara acil şifalar dilerim. Sağlık en önemli hazinemiz başka hersey boş ama bizler hasta olmadan bunun kıymetini nedense anlayamıyoruz bazen..

Aracınız
Civic aracım yok
Hepinize çok geçmiş olsun arkadaşlar. Geçen mart ayında bizim ailede kızım annem ve kardeşim aynı gün kusma ishal başladı vücut ağrıları hat safhadaydi kızımın atlaması 20 günü buldu şurubu dahi içer içmez çıkarıyordu ağlamaya gücü kalmamıştı her testi yaptılar ama corona yapmadılar o zaman daha yeni çıkmıştı kanda 20 olması gereken crp değer kızımda 250 çıkmıştı hayatımdaki en kötü günleri geçirdim kızımı kaybedicegimi sandım sonra flaggy denilen ilaç ile kızım düzeldi. Acaba bizimkilerde mi corona geçirdi diyorum. Bize bir türlü teşhis koyamadilar en son ben bağırıp çağırınca kakada amip bulduk dediler ama pek inandırıcı gelmedi hastane ozel olduğu için para için mi yaptı bilemiyorum. Bütün hastalara acil şifalar dilerim. Sağlık en önemli hazinemiz başka hersey boş ama bizler hasta olmadan bunun kıymetini nedense anlayamıyoruz bazen..
Hocam aynı şikayet ile bende gittim . İshal kusma kuru ekmek yesem dahi kusuyordum Crp 129 çıkmıştı . Karın ağrısı ile gittim . Bağırsak sistemimde enfeksiyon ve karında gaz oluşmasından olduğunu söylediler 3 gün ağrı çektim testte yaptılar covid negatif çıktı cupra flaggy ve nexium veriler bu ilaçların etkisi ile akciğerde yağlanma oranım arttı 2 hafta çektim . Sonra testler normale döndü . Dışkı testim de de bişey çıkmamıştı.

Aracınız
Civic FC5 2019
çok geçmiş olsun hocam. muhtemelen ailece covid atlatmışsınız. şimdiki covid mutasyona uğrayan cinsten ve çok daha tehlikeli. 1. derece yakınlarımda değil ama arkadaş dost çevremde birçok kişi yakalandı ve maalesef kronik rahatsızlığı veya aşırı kilosu olanların hemen hemen hepsi vefat etti. ben üzülerek halen milletimizin tehlikenin farkında olmadığını görüyorum.. kimisi kovid yalan diyor kimisi bana birşey olmaz diyor. tamam sana birşey olmaz diyorsun da anne babana bulaştırısan ne olacak? inşallah bir an önce aşılar gelir de rahat bir nefes alırız. yoksa bizi ya covid götürecek ya da endişe..

SM-A605F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Civic aracım yok
Ayrıca CRP değeri 0 ile 5 olması gerekiyor yetişkenlerde hatta bana bu değerle sizi eve yollayamayız , yatış yapmamız gerekir demişlerdi . Bu değerle ayakta bile duramamnız gerekiyor dediler ben reddettim . Özel hastahanede 1500 lük olduk çıktık . Olayıda 1 ay önce yaşadım . Covidden şüphelendim ama değilsiniz dediler.

Ayrıca CRP değeri 0 ile 5 olması gerekiyor yetişkenlerde hatta bana bu değerle sizi eve yollayamayız , yatış yapmamız gerekir demişlerdi . Bu değerle ayakta bile duramamnız gerekiyor dediler ben reddettim . Özel hastahanede 1500 lük olduk çıktık . Olayıda 1 ay önce yaşadım . Covidden şüphelendim ama değilsiniz dediler.
Evet hocam haklısınız max 5 idi ben yanlış yazmışım. Bize en son amip dediler ama biraz araştırınca bir çok laborantin diskidaki bir madde ile amipi karıştırdığıni öğrendim. Ayrıca testler malesef randimansiz aslında hasta olan kişilerde dahi büyük bir kesimde - çıkıyormuş. Banada beyin cerrahı arkadaşım testler hasta olan kişide 3 kez üst üste negatif çıkabiliyor dedi. Sizde bizde sanırım covid i atlattık. Bizdende günlük yaklaşık 1000 TL aldılar ve 4 gün çocuk su dahi içmediği için serum bağlamaya gittik her gün test ilaç serum. Allaha şükür biz bir şekilde atlattık inşallah hasta olan herkes atlatır. Ben ve eşim sağlığıma çok dikkat ediyorum evde ev yoğurdu turşu kefir ev yemekleri eksik olmaz bu dönemde az miktarda c ve d vitamini de destek aldım (güneşe çıkamadığım günlerde d vitamini destek aldım) babam kalp hastası olduğu için onada her gün baskı ile c vitamini verdim ama çocuk hasta olmuyor diye ona dikkat edemedik yada bünyesi zayıftı herhalde. Bana eşime ve babama hicbirsey olmadı çok hafif karın ağrısı ile atlattık.

Buradan herkese tavsiyemdir güneşe cikamiyorsaniz d vitamini azda olsa alın c vitamini abartmadan yine her gün alın. Evde ev yoğurdunu tursuyu eksik etmeyin muhakkak nohut mercimek kuru fasulye gibi baklagiller ve yumurta tüketin ben bunlar sayesinde çok hafif atlattigima inanıyorum. Herkese sevgi ve saygilarimla

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Geçmiş olsun, anlattığınız tablo ve flagyl’in iyi gelmesi gastroenterit ile uyumlu gibi görünüyor, bu hastalıkta özellikle çocuklarda sıvı kaybı yüksekse tehlikeli olabiliyor.
Dediğiniz gibi ruh ve beden sağlığı en kıymetli hazine, bunlardaki en ufak eksiklik hayatın kalan unsurlarını anlamsız hale getiriyor,.

Son düzenleme:
Aracınız
Civic aracım yok
Evet hocam haklısınız max 5 idi ben yanlış yazmışım. Bize en son amip dediler ama biraz araştırınca bir çok laborantin diskidaki bir madde ile amipi karıştırdığıni öğrendim. Ayrıca testler malesef randimansiz aslında hasta olan kişilerde dahi büyük bir kesimde - çıkıyormuş. Banada beyin cerrahı arkadaşım testler hasta olan kişide 3 kez üst üste negatif çıkabiliyor dedi. Sizde bizde sanırım covid i atlattık. Bizdende günlük yaklaşık 1000 TL aldılar ve 4 gün çocuk su dahi içmediği için serum bağlamaya gittik her gün test ilaç serum. Allaha şükür biz bir şekilde atlattık inşallah hasta olan herkes atlatır. Ben ve eşim sağlığıma çok dikkat ediyorum evde ev yoğurdu turşu kefir ev yemekleri eksik olmaz bu dönemde az miktarda c ve d vitamini de destek aldım (güneşe çıkamadığım günlerde d vitamini destek aldım) babam kalp hastası olduğu için onada her gün baskı ile c vitamini verdim ama çocuk hasta olmuyor diye ona dikkat edemedik yada bünyesi zayıftı herhalde. Bana eşime ve babama hicbirsey olmadı çok hafif karın ağrısı ile atlattık.

Buradan herkese tavsiyemdir güneşe cikamiyorsaniz d vitamini azda olsa alın c vitamini abartmadan yine her gün alın. Evde ev yoğurdunu tursuyu eksik etmeyin muhakkak nohut mercimek kuru fasulye gibi baklagiller ve yumurta tüketin ben bunlar sayesinde çok hafif atlattigima inanıyorum. Herkese sevgi ve saygilarimla
Hocam tekrar geçmiş olsun. Fakat ben covid olduğunu düşünmüyorum , çünkü temaslı olduğum eşim , çocuğumda ve kronik hastalığı olan Annem ve babamda hiç bir rahatsızlık olmadı .

NoFeaR

BYD
Ad Soyad
Turgut
Aracınız
Diğer Markalar
Hastalığı geçiren ve devam eden tüm arkadaşlarımıza geçmiş olsun Allah şifa versin.

Temaslı süresi ile ilgili yeni güncellemeyi paylaşıyorum,

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs temaslı algoritmasında güncellemeye gitti. Buna göre yakın temaslıların 14 günlük karantina süresi 10 güne düşürüldü. Ayrıca 7. günde yapılacak PCR testi negatif olduğu taktirde izolasyon sonlandırılacak.
Rehberde ayrıca, "Pandemi döneminde hastalık yayılımının ve yakın temasın azaltılması amacıyla iş yerleri iyi havalandırması olan, 4 metrekareye 1 kişi çalışılacak alanlar şeklinde düzenlenmelidir" uyarısı da yapıldı.

Ayrıca daha önce yakın temaslı sağlık çalışanları maske ile işlerine dönebiliyordu, yeni güncellemeyle 7 gün izole edilerek 8. gün işlerine dönebilecekler.

Aracınız
Civic FB7 2012
Hocam geçmiş olsun. Normal de CRP değerleri 0-5 aralığında olmalıdır. 2 yıl önce benim de CRP değerlerim 29-30’ du. İltihaplı romatizma çıktı iki kalçamda. Şükür bir şekilde atlattım hastalığı. Kayınvalidem de romatizma var, onun da CRP değerleri yüksek çıkıyordu ama Covid testleri negatifti. 1 hafta önce Covid-19 testim pozitif çıktı ama CRP değerim 1.29 çıktı. Anlayacağınız CRP ile Covid doğrudan ilişkili olmayabilir. CRP ile iltihaplı romatizmanın doğrudan bir ilişkisi var.

Geri