@fd112 sağ olun hocam, yani çok güçlü motorlar değil neticede aslında ama herşeyin belki belli bir ömrü var ya da şans vs. bir çok faktör işin içine giriyor. Belli başlı kurallar çerçevesinde kullanılırsa aslında epey uzun ömürlü olabilir CVT'ler de...
@Hondaprojasonsan Şanzımanla ve garantiyle ilgili başka konuda yazmışsınız dostum

Aracımız 2017 trafiğe çıkışlı 3 yaşından fazla ve garantisi resmi olarak yok. Şanzıman yağı ve bakımı yetkili servislerde yapıldı, son bakım ve kontrolleri de öyle. Eğer ki Nissan ya da başka bir firma 3.5 yaşındaki bir aracın şanzımanını müşteri memnuniyeti adına değiştiriyorsa garanti kapsamında tutup (araç da garantiliyse tabi), Honda'dan iyidir. Ancak böyle bu şekilde 3.5 sene sonunda 135bin km'de arızalanmış bir aracı garanti kapsamında tutan bir örnek firma ben görmedim. Eğer ki siz görürseniz link vb. şeylerle paylaşabilirseniz biz de görmüş oluruz. Müşteri memnuniyeti konusunda Honda bence iyi değil. Diğer saydığınız Japon firmaları hakkında fikrim yok malesef.