CVT Şanzıman - ANA KONU

Katılım
12 Mar 2018
Mesajlar
19
Tepki puanı
0
Yaş
46
Konum
kayseri
Fc5 kasa civic lerdeki cvt otomatik şanzıman ile ilgili problem yaşayan varmi sormak istedim. Devir saati dalgalanması, D den R ye geçişte sarsıntı yada direksiyonda kayma sağa veya sola çekme gibi

SM-N920C cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Oncelikle gecmis olsun. Herkes sormuş ama arkadas net cevap vermemis yada ben goremedim, sanziman yagini 47 bin km den sonra degistiridiniz mi, bu sanziman duzenli bakim ve kullanimda kolay kolay ariza verecek sanziman degil. Kimsenin gözü korkmasın, cvt sikayetleri artmis deniyor ama kullanici kaynakli diye dusunuyorum.


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
hocam aklınızda derin şüpheler var, bence yasal yollardan güvenlik kamerası kayıtlarını isteyin, her servisin her noktasını gören kamera kaydı vardır. Sonrası için içiniz rahat eder haklıymışım yada haksızmışım dersiniz. duruma göre yol haritası çizersiniz.
Araba 3 hafta orda kaldı ihtarname gönderdiler yediemın e cekicez diye mecbur almak zorunda kaldım eğer bu araba böyle bu km de şanzıman problemleri yaratcağını bilseydim kesinlikle almazdım
 
Arkadaşlar yapmayın dsg ile kıyaslamayın. Dsg olup da sanzimani arıza vermeyen bir tane dahi tanıdığım yok ama etrafımda en az 6 kişide cvt Honda var hiçbirinde arıza yok. İsim gereği birçok Honda kullanicisi ile görüşüyorum hiçbirinde cvt arızası yasayan yok. Dsg arıza oranı %80 ise cvt de bu oran %0.1 belki %0.01 dır. Arada binlerce kat fark var
 
Arkadaşlar hergangibi zorlama olmadan bayır alla inerken zıncır koparmı ne kadar dandık bişimış bu
Üretim hatasımı, kullanıcı hatası mı olduğu belli olmayan birkaç örnek ile hemen nasıl kesin bir kanıya vardınız anlayamadım.
Ayrıca kendi malını kötülemekte de üstümüze yok.
 
Ben cvt li fc5i satim tam otomatik şanzımanlı fb7 araç alim bu nedir korkudan gaza basamaz oldum

MI 6 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
cvt'de tam otomatik diye tabir edilen bir şanzumandır. ayrıca fb7'lerin şanzumanın arıza yapmayacağına dair bir garantisi mi var ?
 
cvt'de tam otomatik diye tabir edilen bir şanzumandır. ayrıca fb7'lerin şanzumanın arıza yapmayacağına dair bir garantisi mi var ?
Cvt metalize gergin kayış yardımıyla iki kasnak misali çalışan teknolojik ve son yıllarda birçok araçta kullanılan ama tork konvertörüde bulunan bir sistemdir, tam otomatik değildir. Fb7 ve fd6 gibi kasalarda ve buna muadil o dönemki bazı araçlarda kullanılan ise tork konvertörü, yağ basınçlı tam otomatik klasik bilindik dede misali tam otomatiktir.
Aynı cvt corolla, elentra tarzı araçlarda da kullanılıyor ama onlarda ses yok bildiğim kadarıyla.
Arıza yapmama garantisi hiçbir üründe garanti olmayıp satış miktarı ve oranına göre belli olur.
Hatam varsa affola, bilen arkadaşlar düzeltsin.

SM-G930F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Forumda takip ettiğim kadarıyla arıza yapmıyormuş.

MI 6 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
İnşallah aracınıza uzun sürüler kazasız ve sorunsuz binersiniz. Ancak forumdaki 3-5 kişinin deneyime göre sorunlu yada sorunlu olmadığına karar vermek biraz zor gibi.
 
Geri
Üst