Civic FE1 D ve R konumuna geçirirken şanzıman sallanıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hilmii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Hilmi Işık
Aracınız
Civic FE1 2021
Merhaba iyi forumlar, 1.5 aydır fe1 kullanıcısıyım. Araç ilk haftalarda sorunsuz iken şimdilerde manevra yaparken (aracı ileri geri oynatırken) şanzıman sanki beşik gibi ufak bi sallanma yapıp kavrıyor. Aracı tam durdurup öyle bitesi geçiriyorum fakat aynı problem bir süredir devam ediyo. Frene sonuna kadar bastığım zaman ancak sallanmıyor fakat kavraması yine geç oluyo. Başına gelen var mı acaba? Yakın zamanda servise gitmeyi düşünüyorum.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Beyler bu zaten normal hatta bunu araca yaşatıyorsanız esasında birazda kusur araçta değil sizde demektir.

1) araç CVT şanzıman ve sabit bir dişlide takılı bir sistem değil kayış ile pozisyon alan bir sistem ve pozisyon alması için kısada olsa zamana ihtiyacı var
2) burada yapmanız gereken R deyken Dye alacaksanız tamamen durmak 1-2sn beklemek sonra Dye almak ve Dye aldıktan sonrada ayağınız frende 1-2sn beklemek akabinde ilerlemek (Dden Rye yine aynı) bunu yaptığınızda göreceksiniz o silkeleme,kendini atma,kaba geçişden eser kalmayacak normalde kullanmanız gereken şekil bu şekilde.

son olarakta arkadaşlar aracı park ederken D yada Rde kalın ayağınızda sertce frende basılıyken elektronik el frenini çekin sonra Pye alın aksi şekilde park ederseniz aracın yükü fren ile beraber şanzımanda kalır benim söylediğim şekilde ise yük şanzımana aktarılmaz sadece frende kalır.

bu adımlar CVT sağlığı ve ömrü için önemli adımlar ama maalesef yurdumuzda ne servisler anlatıyor ne kullanıcılar biliyor haklı olarak.

Geri