Öncelikle paylaşım için çok teşekkürler. Çok önemli konu
Benim sormak istediğim bir iki husus var.
Benimde 2020 ekim ayında benzer bir kaza (ışıklarda arka tamponuma vurma) başıma geldi. Tüm evraklar tutuldu. Ehliyet, kaza tutanağı, ruhsat fotokopileri (karşı tarafın sigorta evrağı hariç). Aracımın arka tampon demiri yamuldu ve tamponda çok az bir kırıklık ve göçük meydana geldi. Açıkcası tramera işlemesin diye sanayide göçüğü düzelttim ancak tamponda bazı çizikler ve tampon demiri kaza anındaki gibi duruyor.
Bu anlamda şuan herhangi bir değer kaybı için başvurma imkanım var mıdır? İzlyeceğim yol hakkında tavsiyeleriniz olur mu?
Benim merak ettiğim bir konu var. Aracınızin onarımdan doğan hasar kaydı dışında aldığınız değer kaybının da bedeli tramere islendimi. Aynı durum ben dede var zaten hasar kaydı yüksek iyice yükselecek mi çok merak içindeyim.Benim duran aracima vurdukları zaman değer kaybını servis biz yaparız siz uğraşmayın dedi.Fatura tutarı 6500 TL idi.servis 2000 TL değer kaybı alirsiniz dedi.bize noterden vekalet verin yeterli dedi.Sonra benim kaskocu arkadaşı aradım,oda kazaya bakan ekspere yönlendirdi. 240 TL dosya bedeli verdim.Bana 25 sayfa ya yakın bir rapor hazırladı ve bunu sundum.4950 TL para aldım.Kendimiz uğraşırsak daha güzel olur.Aradaki farkı servis kendi alıyor.
Değer kaybı ödemesi tramere işlenmez. Zaten hasar bilgisi işleniyor, değer kaybı da işlense aynı şey için iki kez hasar işleniyor gibi olur.Benim merak ettiğim bir konu var. Aracınızin onarımdan doğan hasar kaydı dışında aldığınız değer kaybının da bedeli tramere islendimi. Aynı durum ben dede var zaten hasar kaydı yüksek iyice yükselecek mi çok merak içindeyim.
RMX2170 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Hocam değer kaybı tramere işlenmez kesin bilgi. Işıklarda aracıma arkadan çarptılar, serviste yaptırdım 24bin fatura çıktı(tramer faturanın bir tık altında gelir her zaman) ve karşı taraftan 20bin değer kaybı aldım. Tramer gördüğümüz gibi sadece aracın parça masraflarından. Eğer yetkili değil özel serviste yaptırsaydım muhtemelen tramer bunun yarısı çıkardı.Aklımı bulandirdilar. internette de bakındım biraz isleniyo gibi gördüm.ama tecrübe eden kişilerin bilgi vermesi daha iyi. Çok teşekkür ederim.
RMX2170 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi