hocam 15, 17 litre lpg de nedir Allah aşkına, güzergahında hep yokuş mu çıkıyorsunuz. ben 12 litre üzerine çıkartamadım aracı...
MI 6X cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Hocam çok rahat bu tespiti yapabilirsiniz aslında bir araç 1700 devirden sonra 220 tork sağlıyorken diğeri 4300 devirde 152 tork sağlıyor, lpglinin verdiği performansı zaten düşük devirde sağlıyor normal bir kullanıcı sürüşü agresif değilse turbo motorla daha barışık kullanıyor. Eco araç 1500-2000 devir bandında 8litre civarı tüketim sağlıyor 2000 devir aşıldığında 10-15 arası, 3000 devir üstünde 15 i aşıyor ben yokuşlarda hız kaybetmemek için 3500-4000 devirlere çıkıyorum ama rs 2500 devirle çıkabiliyor. Bizim elde ettiğimiz torku daha düşük devirde elde ettiği için 7-8 litre yakabiliyor araç. He bulmuşum rs i gaz pedalına abanıcam dersen bu miktarı elde edemezsiniz. Rs isteyene ekonomi isteyene performans sunan bir araç nasıl kullanılacağı size kalmış. Şuanda 1.4 tsi passatla kuzenim benim gibi kısa mesafe 4-5 km gel git ile kullanıyor 10 litre benzim tüketimi ben 15-17 litre arası lpg tüketiyorum artı benzinde tüketiyorum, ben agresif kullanırsam onun performansını elde ediyorum agresifte 17 litre lpg yi rahat buluyor. Şimdi lpg ile %20-25 fazlasını tüketmem yani 12-12.5 litre lpg olması gerekmiyor mu ? Bunlar teorikte geçerli malesef pratikte öyle olmuyor.
Birde 12 litre lpg yakacağı yerde değil o hesap karma tüketim olarak hesapladım lpgyi şehir içi 12 şehirler arası 8litre olarak baz aldım ikisinin ortalaması fiyat hesapladım. Rs i ise arkadaşımdaki 30000 ortalama yakıtına göre hesapladım buna dikkat etmemişsiniz. Rs ile istanbulda 8.5 litre yaktıranda var şehir içinde 9-11 litre yaktıranda kullanım insana bağlıdır.
insan lpg yi tasarruf sanıyor ama açtığı daha sık arızalar bakımlar düşünülünce lpg nin fiyatı benzinin %50 si olduğunda %20-25 civarı tasarruf sağlıyor tüm maliyette. şuan devlet en fazla lpgli araç olduğu için en pahalısını bize sunuyor benzin fiyatları uzun süredir 7 tl civarlarında ama benzin ilk 7 lira olduğunda ben 2.96 dan lpg alıyordum. Dizel kullanımı azalacağı düşünülürse çoğu araç lpgli olacak elektrikli araçlar yaygınlaşana kadar, uzun bir süre lpg fiyatları da düşmeyeceği için totalde %10 tasarrufum olsa ben hiçbir şekilde değmediğini düşünüyorum şuan ki durum bunu gösteriyor malesef.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
MI 6X cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.