- Aracınız
- Civic FK7 HB 2017
Almanya da yolun gidiş yönü aksine araba park etmek bile yasakmış, yani yolun sadece sağına paralel biçimde arabanın önü gidiş yönüne bakacak biçimde park edilebiliyor, eğer ters şekilde park ederseniz anında yetkililere gammazlıyorlar ve ceza geliyor hatta çekici geliyormuş. Bu sebeple almanya ya misafir olarak gidip orada otomobil kullanan ve gecenin 02:00 sinde kapılarına gelen komşularından arabayı düzgün park et diye uyarı alan arkadaşlarımız varBende 4-5 ay önce ailedeki FB7yi çarşıda kuytu bir yere park edip geri döndüğümde aracın sağ arkasını avatarımdaki gibi buldum, sürtüp kaçmışlar
Kızdım, inat ettim öyle kalsın 2 ay sonra yarımakıllının biri yine aynı yerden sürttü İyiki öncekinde yaptırmamışım dedim kendime
Sizin durumda benim bayağı üst leveli tabi
Sizin durumunuz aslında ülkemizde normal yaşamaya çalışan insanların başına gelenlerin kısa bir özeti olmuş, yasaları uygulamakla yükümlülerin caydırıcı olmayan uygulamaları nedeniyle sıradan vatandaşın ya kendi, ya da malı sürekli zarar görüyor ve toplum olarak bunu kanıksadık, normal kabul ettik
Halbuki trafik kazalarında kast unsuru ciddi derece de araştırılıp ciddi maddi manevi cezalar barındırsa ve uygulansa muhtemelen bu durum bir nebze düzelecektir ama şu aşamada pek umutlu değilim.
Nihayetinde herkes sizin örneğinizdeki gibi kendi çözüm yollarını geliştirmeye çalışıyor işte
Avrupa dan gelen gurbetçi Türk hemşerilerimizin burada meydanı boş bulup nasıl araba kullandıklarını görüp küfür eden, sonra onları tatilleri bitip avrupa ya geri döndüklerinde avrupa da nasıl düzgün araba kullandıklarını görüp tekrar küfür eden arkadaşlarımız var
Bizim fabrikanın bir tane nakliye şöförü var yaklaşık 20-25 yıldır trafikte hiçbir kazaya karışmamış. Sürüşüne dikkat ettim bol miktarda yetenekten ve tecrübeden ibaret, kullandığı kamyonetteki yada otomobildeki sesler, çatırtı patırtı, ufak tefek arızalar hayatta dikkatini dağıtmıyor psikolojisini bozmuyor frenler bozuk olsa bile gider hiçbirşeye karşı yabancılık çekmiyor bu adam, onun dışında koltuğa oturuşu direksiyonu tutuşu yada otomobil hakkında ileri düzey teknik bilgisi çokta iyi değil hatta rezalet demekki kaza yapmayan bir sürücü olmak o kadar zor değil.
Tabi sürücülük sadece direksiyondan sürüşten ibaret değil, trafiğe çıkacağımız uygun emniyetli tenha saati belirlemekten, otomobili kullanırken mekanik aksama verdiğimiz yıpranma miktarına kadar, hatta bagajdaki yangın söndürücünün son kullanma tarihini kontrol etmeye kadar binlerce şeyden oluşuyor sürücülük denen şey.
Onun dışında otomobil sahibi olmanın ana gereksinimi kazaya belaya tehlikeye karşı her zaman hazırlıklı olmak. Kısacası büyükler bunu şöyle özetler: otomobili olan kişinin başına herşey gelebilir. Bunu kabullenmeden otomobil sahibi olmamak lazım. Çünki trafikte çok fazla yanlış var bu yanlışlara uymamak lazım bunların ana sebebi insanların davranışları, birde bunlara kendi yanlışlarımız ve doğal olaylar geliyor yoldaki çukurlar, arabaya yıldırım düşmesi, üzerine ağaç devrilmesi, sel baskını vs. haliyle kaza bela ve tehlikeden kaçabildiğimiz kadar kaçacağız. Kasko bize her kazada yeni hatasız araba vermiyor ki, dandirikten tamir ettirip geri kakalıyor.