Gayet güzel fiyata yaptırmışsınız.1592.49 TL
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Gayet güzel fiyata yaptırmışsınız.1592.49 TL
Ray sigortayı araştırın. Sompo japonun 1800 verdiği teklife 1400 lira fiyat verdi Ray sigorta.
Hocam ben de geçen ay kasko yaptırdım sompo japandan. Aracım 2017 model. Ve ilk aracım ve ilk kaskomdu ama ben 3300 tl ödedim. Sizin 1850 nasıl tuttu anlamadım.
Aslında herşey
Ben 7-8 yıl önce ilk poliçe içeriklerini okuduğumda şaşırmıştım, AXA'dan en düşük fiyatı veriyor diye kasko yaptırmıştım ama içinde 10yaşına kadar olan araçlarda arıza durumunda ve lastik patlamasında ücretsiz çekici olduğunu bilmiyordum, üstelik araç uzun yolda sorun yaşarsa varılacak yere kadar olan otel ve bilet parasının bir kısmını da sigorta ödüyormuş
Bu nedenle poliçeyi komple okumak faydalı.
Bence dikkat edilecek hususlar,
1. İMM yüksek olmalı
2. Muafiyetler incelenip özellikle cam muafiyetlerine dikkat edilmeli.
3. Kiralık araç verilme süreleri ve koşulları-araç sınıflarına bakılmalı.
4. İletişimde sorunu olmayan ve çözüm konusunda güvence verecek acentelerle çalışılmalı, soru sordukça tersleyenlerden bence uzak durulmalı
5. Arıza-lastik yardım hususlarına dikkat edilmeli.
6. Çalınma teminatları incelenmeli, birçok poliçede araç çalınma koşulu olarak kapalı sitede ve iki anahtar sizde olması koşulunda ödeme yapılır şartı var ve bundan pek kimsenin haberi yok, yani evinize hırsız girip aracın anahtarını çalıp aracı alıp kasko ödeme yapmayabilir. İncelediğim kaskolarda sadece Sombo-japan'da artı teminat ile anahtarla çalınma teminatı da vardı.
7. En önemlisi kaskoyu yaptırmadan önce yetkili servislerle anlaşması olup olmadığını servisleri arayıp sorun Bir VW sahibi arkadaşım kuveytturk'ün kaskosu neova'dan uygun fiyata kasko yaptırmıştı ancak ufak bir kazada Doğus Oto'yu arayınca neova ile anlaşmamız yok diyince şok olmuştu. Sonradan tamiratı yaptırıp fatura ile parasını almıştı galiba ama bir uğraşı olmuştu onun için.
8. LPG mevcutsa mutlaka poliçe içeriğinde güncel montaj değeri girilerek kaydı bulunmalı.
9. Poliçe tiplerinde orjinal parça ile istenilen yerde onarımın olduğu tip seçilmeli, bazı firmalar özel servis-muadil parça koşullarında bayağı uyguna kasko yapıyorlar ama kaza sonrası yan sanayi parça kullanılacağını bilmek bence rahatsız edici.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar