Civic FB7 Far Değişimi Sonrası Farda Deforme

Ad Soyad
F.
Aracınız
Civic FB7 2012
Geçmiş olsun, konuya kulak misafiri olurken yapışkanlı mesaja gelince dayanamadım.
2004 Accord'umun orijinal farlarına da aynı işlemi yapmışlar, uzunlara LED uygulamışlar, silikon kapağı delip, ledin bağlantı kablolarını geçirmişler, ledleri yapıştırıcı ile tutturmaya çalışmışlar. Kısa farların plastik kapakları yok, içeriye giren toz, pislik farları bitirmiş bir haldeydi.
Depo marka far takımı aldım, uzun ve kisalara olması gerektiği gibi bağlantı aparatları ile toz vs girmeyecek şekilde LED ampul taktım. Farları da, tamponu hafif indirerek kendim değiştirdim.
Sonuç olarak bu işlem bana yaklaşık 10 bin TL'ye mal oldu.
İş bilmez insanlardan uzak durmak lazım.
İyisine denk gelmek çok zor. Bende aynı marka aldım taktırdım. Şimdide bununla uğraşıyorum. Kapak işini halledebildiniz mi? Bendeki metal açıkta kalırsa bir sorun oluşturur mu. Şuan aklıma takılan tek soru bu. Etrafından kablolar geçiyor. Bu metal ısınır mı. Kablolara zarar verir mi? Zaten yenisini edenk getirip yapıştırmakta mesele. Ekim zar zor giriyor oraya, Yani artık ustaya gidecem, şunu hallet diyecem. Kavga gürültü çıkacak. Olacağı bu. Hatalarınıda kabul etmiyorlar.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Hocam artık kendim yapacam. Arabayı ustaya götürüyorum bir yer düzelirken bir yer bozuluyor. Usandım valla. Peki bu şekilde kalması güvenlimi. Neticede koruma kapağı yok. Fotoda görülen metal kısım açıkta kalıyor. Etrafında kablolar geçiyor.
Normalde civiclerin ampullerinde arkada koruma kapağı yok diye hatırlıyorum.
Ama aracınıza yapılan montaj çok uydurma maalesef.

Ad Soyad
F.
Aracınız
Civic FB7 2012
Normalde civiclerin ampullerinde arkada koruma kapağı yok diye hatırlıyorum.
Ama aracınıza yapılan montaj çok uydurma maalesef.
Kapak var. Diğer fara baktım vardı. Videolardan baktığımdada kapak görünüyordu. Evet uydurmadanda öte. Yarın bir görüşelim bakalım ustayla.

Ad Soyad
Y.Koyu
Aracınız
Civic aracım yok
İyisine denk gelmek çok zor. Bende aynı marka aldım taktırdım. Şimdide bununla uğraşıyorum. Kapak işini halledebildiniz mi? Bendeki metal açıkta kalırsa bir sorun oluşturur mu. Şuan aklıma takılan tek soru bu. Etrafından kablolar geçiyor. Bu metal ısınır mı. Kablolara zarar verir mi? Zaten yenisini edenk getirip yapıştırmakta mesele. Ekim zar zor giriyor oraya, Yani artık ustaya gidecem, şunu hallet diyecem. Kavga gürültü çıkacak. Olacağı bu. Hatalarınıda kabul etmiyorlar.
Yeni aldığım farlar kapakla geldi.
Farın orijinalinde kapak varsa mutlaka yerine takılmalı. Yoksa, içine giren toz, pis, börtü, böcek bir kaç yıl içinde o farı yine bitirir.
Farınızın tipini modelini bilmediğim için diğer sorular hakkında yanlış yönlendirmek istemem.

Ad Soyad
F.
Aracınız
Civic FB7 2012
Farın ampülün takıldığı yerde etrafını kapatan conta gibi bir kapak var (önceki postlardaki fotolarda görünüyor) ancak dışını kapatan kapak yok. Videoları izlediğimde ki diğer farda da üzerinde uyarı işaretleri olan bir kapak var. Far bendede depo marka.

Ad Soyad
F.
Aracınız
Civic FB7 2012
Far toz su koruyucu kapak almam gerekiyor. Far arka kapak ölçüsü ne? Farklı ölçüler var nete baktığımda. Bu konuda bilgisi olan var mı? Ayrıca Bombeli bişey olması gerekiyor. Ampülün takıldığı metal kısım dışarıda kalıyor çünkü.

Aracınız
Civic FC5 2020
Ben bu yüzden serviste orjinal parça kullanıyorum kaskodan paranın canı cehenneme ben o parayı layıkı ile kullanmadıktan sonra

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ad Soyad
F.
Aracınız
Civic FB7 2012
Ampülü değiştirdim. Olay ampül kaynaklı değilmiş. Far mercekli bir sorun. Çıkma far bulacam artık. Servisten aldığım fiyat üzdü. Düzgün çıkma far için önerilerinize açığım.

Geri