- Ad Soyad
- Ahmet Ö
- Aracınız
- Civic ES7 2001
İyi akşamlar herkese. Yaklaşık bir yıl önce aküyü 60lık yiğit ile değiştirmiştim. Araba marşı 2 haftadır sabahları çalıştırırken biraz uzun alıyordu ve sanki almayacak gibi yapıp alıyordu. Bu sabah arabayı çalıştırdım oğlanı okula bırakıp geri park ettim. Öğlen tekrar çalıştırmak istediğimde sarsıntılı çalıştı ve ilk önce motor sonra teker direksiyon arıza lambalarını yaktı. Bu belirtiler bir önceki akü zayıfladığında da vermişti. Bu sefer bunlara ek olarak araba gaz da yemiyor. Arabayı D ye alıyorum hafif gaza yükleniyorum arabadaki sarsıntı çok yükseliyor. Akü soketini söküp arıza lamlarını söndürüp tekrar denedim aynı şeyler tekrar oldu. Sizce bu sefer de mi akü? Bi kaç ustaya sordum. Bobin buji filan diyen oldu. Gaz yememe yapar mı düşük voltajdan akü zayıfladığından.
Uzun marş almasından dolayı aküden şüphelenirdim. Ben önce akü testi yaptırırdım. Hep kısa mesafe kullanıyor iseniz akü erken biter. Fikir açısından akü üstündeki indikatör hangi renk bakabilirsiniz. Yeşil iyi, siyah orta, açık renk bitmiş demektir. Sonra diğer durumlar değerlendirilir.