Merhabalar ; Öncelikle aracımda sabit hızla gider iken gazı bırakıp tekrar verdiğimde 2 sn lik te olsa bi sirkeleme gaz yememe gibi durum oluyordu. Anlık çok sorun edilmeyecek bi olaydı ancak uzun uğraşlar ve çabalar sonucunda çözümünü bulduk.
Fb7 aracı olup bu sorun ile karşılaşan böyle kullanan ve çözüm bulamayan buna alışıp gazı ayağından çektiğinde bekleyip sonra gaz veren kişiler var.
Çeşitli yerlerdeki ustalar subap ayarı, buji , oksijen sensörü, hava filtresi hortumu, bobin vs hepsi denendi bu sıkıntı geçmedi minimumda olsa araçta vardı. Ve kesinlikle arıza lambası yakmıyor bu sıkıntı. Bu yüzden yetlikili servis ve özel servisler bi türlü bulamayıp lpg yi suçladı. Tesisat sökülecek vs gibi.
Bu şekilde kullanıyordum. Ancak kafaya taktım çözeceğim derken iyi bir eski usta ile tanıştım.
Egr nin soketini çekti bu şekilde dene kullan bakalım dedi . Ve aracın hem çekişi hissedilir derecede iyileşti hemde bu sıkıntıyı yapmaz oldu. Ayrıca rölantide bayağı sessizleşti araç.
Sonra egr valfi güzelce temizlenip yerine takıldı. Aracımda hiçbir problem kalmadı. ( Not: temizlik işe yaramaya biliyor değişmesi yada kör conta ile kapatılması gerek bilginize)
Bu arada egr arızasında arıza araç rölantide sallama ve gaz yemememe gaza geç tepki verme gibi durumlar oluyor. Siz değerli site üyelerinin bilgisine sunar. Kazasız belasız arızasız iyi sürüşler dilerim.
iPhone cihazından
CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.