Civic FB7 FB7 için Motor Yağı Ana Konu

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Belli bir kmden sonra 0w20 yağ eksiltme yağıyor bunda hemfikiriz. Ben de son değişimde 0w20’den tavsiye üzerine 5w30’a geçtim. Şuan oldukça memnunum. Ancak genel itibariyle tavsiye 5w30. Neden 0w30 değil de 5w30? Halbuki 0w30 un viskozite aralığı 5w30’dan daha geniş. Bu daha uygun olduğu anlamına gelmez mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
122.500 km.de aracıma motul Eco Lite 0w20 yağ kullandım.
Bir sonraki bakımı seyehat dolayisiyla 1 k. gecikmeli olarak 133.500 de yaptım.
Önceki sahibi yağ eksiltiyor diyordu ve hatta öncesinde 5w30 kullanılmıştı. Yağ çubuğunda minimal bir eksilme vardı evet. Ama bu süre zarfinda aracımı çok devirli kullandım. Pcv valfi kötü durumdaydı VTEC selenoidinden yağ kaçağına sebep oluyordu. değiştirdim. Eksiltmede pcv valfinin de payı vardı muhtemelen.

Bakımlı bir araç kompresyon kaçağı yoksa ciddi bir yağ eksiltmemesi gerekir.

122.500 km.de aracıma motul Eco Lite 0w20 yağ kullandım.
Bir sonraki bakımı seyehat dolayisiyla 1 k. gecikmeli olarak 133.500 de yaptım.
Önceki sahibi yağ eksiltiyor diyordu ve hatta öncesinde 5w30 kullanılmıştı. Yağ çubuğunda minimal bir eksilme vardı evet. Ama bu süre zarfinda aracımı çok devirli kullandım. Pcv valfi kötü durumdaydı VTEC selenoidinden yağ kaçağına sebep oluyordu. değiştirdim. Eksiltmede pcv valfinin de payı vardı muhtemelen.

Bakımlı bir araç kompresyon kaçağı yoksa ciddi bir yağ eksiltmemesi gerekir.

Bilemiyorum. Benim aracım 130.000 kmde. Mobil süper 3000 serisi 0w20 kullanmıştım. Devirli de kullanırım. Çok yağ eksiltti. Yağ seviyesi çubuğun yarısının altına inmişti. Bunu ustaya söyledim o da devirli kullanımda eksiltmesi normal dedi. Biz de eneos 5w30 da karar kıldık. Bakalım ne olacak. 5w30’a karşı çok önyargılıydım ancak ilk çalıştırmadaki ısınıncaya kadar ki motor sesi ve devirlenmesini beğendim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aracınız
Civic FD6 2011
Arkadaşlar,

Normalde araçlar Japonya yollarına göre ayarlı bilginiz olsun, ve Japonyanın iklimi, sıcaklık değişimi yıl içerisinde çok fazla değil, 0-W20 yağ kullanmak yukarıda yazdığım gibi erken krank miline yağ çıkmasını sağlar yakıt tasarrufu vs. sağlar lakin, 5-W30 kullanmanızda herhangi bir sorun teşkil etmez, onunda koruyuculuğu fazla lakin yakıt tasarrufu az, bu sebeple güvenilir yağ markasıyla devam edin, çakma kullanmayın yeterli iyi forumlar

Geri