Epey zamandır şu yakıt tüketimi meselesine bakıyorum. Çoğu kimse tüketilen yakıtın miktarını söylemeden gittiği km'yi yazıyor ya da şu kadar kuruş yaktı diyor. Yakıt ölçüsü bu şekilde karşılaştırılamaz. Hesap ancak lt/km şeklinde söylenirse bişey ifade eder. Bir depoya şu kadar km gitti yazılıyor mesela, arkadaş ben nereden bileyim senin depo kaç lt gaz aldı, kaldı ki benzinlikten benzinliğe, pompadan pompaya basınç ayarı tutmuyor. Aynı depo kimi zaman 30 kimi zaman 32 lt alıyor bazen de pompacı kendisi gaza gelip 35 lt basıyor. E şimdi bi depo dedik hangisi doğru peki? Gaz yav bu sıvı değil ki. Kuruş hesabı söyleyince de ben nerden bileyim sen gazı kaç paradan aldın. Karşı karşıya olup 30 kurus fiyat farkı olan benzinlikler gördüm. Kısa süre önce İzmir'den Burdur'a taşındık, İzmir'de şu an gaz bi çok yerde 2.40 civarında, Burdur da 2.92. Benim araba kaç kuruş yakıyor, hangisine göre hesap etsm ki?. Valla kusura bakmayın yalnız km veya kuruş yazan arkadaşların mesajını okumadan geçiyorum, çünkü bir bilgi vermiyor.