Kendi tecrübelerimi paylaşacak olursam,
Kalite olarak yaz ve kışa göre değişen bütan-propan oranlarına, istasyon tank temizliğine ve bakımına, rafineriye yakınlığına ve ana dağıtıcı ile anlaşmasına göre fiyatlar değişir.
Yani LPGde kalite olayı aslında bayinin özeni ve kalitesine bağlı. Ben genelde Shell ve BP'nin LPGsini kullanmaya çalışıyorum. Bu iki firmanın gazında çekiş pek düşmüyor.
Daha önce deneyipte çekişte sorun yaşamadığınız ve tekleme ile karşılaşmadığınız istasyon varsa buraları tercih edin. Bulunduğunuz yerdeki uzun süredir LPG kullanan kullanıcılara danışın.
Tavsiyem eğer bulabilirseniz BPnin kendi işlettiği yakıt istasyonları var, bunlar genelde en uygun ve kaliteli yakıtları veriyorlar çünkü arada aktif bir bayi yok ama Ankara-İstanbul dışında pek yoklar.
Aygaz'ın LPGsi çekişi biraz daha arttırıyor ama hafif yağlı içeriği LPG filtresini çabuk dolduruyor, ben pek hoşlanmadım ve uzun süredir kullanmıyorum.
Total'in LPGsi eskiden çok kaliteli idi ama Total Türkiye Demirören grubuna geçtikten sonra hiç kullanmadım.
Daha önce dediğim gibi yakıtta kalite/performans durumu bayinin ahlaki ve maddi gücüne bağlı değişiyor, kullanıcı tecrübeniz ile en mantıklı istasyonu bulmaya çalışın.