Arkadaşlar arabayı alalı 10 gün oldu. Aldığım ilk günden beri bu ses var. Araba özellikle düşük devirlerde hırıltı sesi çıkarıyor, tam olarak ne olduğunu da anlamıyorum ama bi bakar mısınız ? Videonun linkini aşağıya ekliyorum..
V kayışı değişmişmiydi?Arkadaşlar merhaba 2014model aracımda geçenlerde hırıltı şikayeti ile gittiğim serviste gergi bilyası değişti . ancak araçta sabah ilk çalıştırmada gene ufak bir ses geliyor . acaba başka hangi bilyada sorun olabilir. Siz başk hangi bilyaları değiştiniz .
SM-G610F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Sorunu çözebildinizmiBenimki boşta ses yapmıyor. Sadece alt devirlerde, 1500-2000 devir aralığında, veya motor titreşimin fazla olduğu zaman yapıyor. Benzindeyken daha az lpg deyken ses daha fazla
DURSUNTOYA
merhaba, avare rulman dediğiniz hangisi acaba? arkaya dogru bir siyah makara vvar o mu yoksa gerginin uzerinde mi?arkadaslar uzun suredir aracimin gergi kayisinin ordan ses geliyordu ve bu ses git gide cogaldi forumda genelde hep gergi kutugunu komple degisimi onerilmis ama bugun komple degisimin gerek olmadigini gozumle gordum ustam kayisi soktu kayis ilk kayisiydi aracimin kmsi 135binde ve uzama yapmis 1cm kadar sonra kayistan gecen butun rulmanlari kontrol etti pesine gergi kutugundeki amortisore bakti ve en son bitek rulmanda sikinti cikti oda avare rulmani denilen parca disi siyah plastik icinde rulman var ve kanalli bunun degismesi gerektigini soyledi digerlerine gerek yok dedi ve gittik beraber bando 6pk2090 kodlu kayisi aldik avare rulmaninda heryerini kumpasla olctu ve ikisini 125 tlye aldik kayis 75 rulman 50 tl ve bunlari taktik sukur ses kalmadi arabada ustanin bana dedigini aktariyorum sizlere bu ses icin bazi arkadaslar komple kutugu degisiyor ama kontrol ettirip nelerde sikinti oldugunu tespit ettirip ona gore haraket etse daha maliyeti dusuk olur dedi bunu yazmamim sebebi arkadaslar okadar paraya yazik kutuk kayis iscilik felan 750 tl felan tutuyor ben rulmanla kayisi 125tlye ustayada 50 tl verdim ve 175tlye sikintim cozuldu biraz uzun oldu k.bakmayin amacim basina gelen veya gelcek olam arkadaslara daha az maliyetli olmasi yonunde iyi aksamlar dilerim
SM-J720F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
siyah kanalli makara seklinde disi plastik ici rulman avare rulmani omerhaba, avare rulman dediğiniz hangisi acaba? arkaya dogru bir siyah makara vvar o mu yoksa gerginin uzerinde mi?