Civic FC5 Fc5 10 bin bakimi ve yasananlar

Katılım
9 Eki 2019
Mesajlar
333
Çözümler
1
Tepki puanı
289
Konum
cankırı
Aracınız
Civic FC5 2019
Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar.
17.10.2020 tarihinde ankaradaki boraya ulk 10bin bakimi icin gittim. Burada boburlenerek benim ilk 10bin bakim ücretsiz diyordum. büyük konusmusum. Aracim 8700 km de olmasina ragmen sadece yılımı gecirdigim icin bu indirimden faydalanamadim. Bakim icin 1550 tl yerine bu yasadigim sikintidan dolayi 1350 tl odedim. Müşteri temsilciliği yapan bayan kardesim de abi biz bunu fabrikaya yazacagiz kabul edilirse sana geri odeyecegiz demesine rağmen iş işten geçti tabiki.
Neyse olan oldu. Parayi odedik.
Dedim koltugu indirince paaat kuuut ses geliyo . Baktikar, yooo bak ne guzel inip kalkıyor dediler.
Dedim Bluetooth sikinti cikirayor, yoooo bak ne guzel benim telefonumu buldu.
Dedim sag taraftan zirilti geliyo, yoooo gelmiyo. Sokeriz ama uzun surer.
Dedim ben ne ....... Guzelim arabaya laf atiyorum. Ciktim geldim.

GM 5 Plus cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
21 Eki 2019
Mesajlar
381
Tepki puanı
500
Konum
şanlıurfa
Aracınız
Civic FC5 2019
hocam ben sorduğumda servis harici yağ konursa ve önceden belirtilen periyotlarda (birkaç gün sarkabilir) araç servise gelmezse garanti bozulur dediler. zorlarsanız da artık bayinin insafına kalmış. sorunu honda türkiyeden çözmeniz gerek dediler
Aracın 2 yıl garantisi bozulur mu dışarıda yaptırsanız da? 6 yıl ya da 150bin garantisi için değil mi bu yetkili servisteki bakım şartı arkadaşlar?

SM-A605F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
28 Kas 2018
Mesajlar
582
Tepki puanı
689
Konum
İstanbul
Aracınız
Civic FC5 2018
Aracın 3+3 yıl garantisi var,birinci 3 yıllık bakım periyodu hepimizin malumu standart garanti, ikinci 3 yillik garanti Honda'nin hediyesi ve bu ikinci 3 yıllık garanti, birinci 3 yıllık garanti ile aynı kapsamda değil.Araca dışardan bir müdahale ile (örneğin sonradan lpg montajı) hediye olan ikinci 3 yıllık garanti sonra eriyor,motor ile beraber . LPG ile bağlantısi olmayan diğer sistemin ilk 3 yıllık garantisi devam ediyor.5 yıl boyunca servis bakımlı olan bir araçta ,sarf malzeme olmasa bile her şeyi garantiden değiştiremezsiniz malesef çünkü hediye olanın kapsamı çok dar.Örneğin şanzıman garanti altındayken Multimedya ekranı garantiye almaya bilir servis.Montajı sonradan yaptırmıştım ilk araçta bunlar servis ağzıyla söylenmişti.
 

apoduman42

Özel Üye
Katılım
15 Tem 2020
Mesajlar
254
Tepki puanı
218
Yaş
34
Konum
Akseki/Antalya
Aracınız
Civic FC5 2020
evet diğer üç sene uzatılmıs garanti onunda şarti o üç sene boyunca yetkılıde bakım yaptırmak yaptırmaz isen bozulur ben Boyle bılıyorum ama sizinkınde şanzıman için gitmiş servıse şanzıman için gittiği için belkı kapsama alınabilir. Arastırmak gerekır hocam

BV6800Pro cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Hocam yetkili servislerin mantigi su: araca yetkili servislerden başka bir el değdiği zaman, herhangi bir arıza durumunda yetkili servisler hiçbir arızayı üstlenmiyor. İlk sıfır aracım 2016 astra sedandi. Garantisi 2 yıl olmasına rağmen +2 yıl garanti uzatma icin o yıl 750 TL ödemiştim. Garantisi biter bitmez satıp 2 ay önce 1.5 exe yi almak nasip oldu. İki aracımda da bayiden çıkarmadan servisten uyardılar. Yetkili servis bakımlı olursa aracın hiçbir sorun yaşamazsın. Garantisi bitse bile iyi niyet garantisinden faydalanırsın dendi. Bende ne kadar külfetli olursa olsun yetkili servise götürdüm aracımı. mümkün oldukça da tek yetkili servisle çalışmaya dikkat ediyorum. Çünkü ikili ilişiklerle bu tür meselelerin lehime olduğunu başka sektörlerde tecrübe edindim. Sonuçta kul yapısı. Her yıl kasko sigorta MTV bakım derken dünya para yatırıyoruz bu sektöre. Bi önceki Aracımı yetkili servis dışında bir yere asla götürmedim bu aracımı da götürmeyi düşünmüyorum. Özellikle bu konuda sizin yorumlarınızı okuduktan sonra.


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Geri
Üst