FC5 2021 HANGİ ŞANZIMAN YAĞI KULLANMALI

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zurufat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic FC5 2018
biz motul kullanılan bi tane sanzumanı çöp ettik 65 binde. siz bide sanzuman yag değişim periyodlarını cok uzun tutmusunuz sahsen satli bomba cvt dikkkkat etmek lazım. dsgnin zamanında oldugu gibi bigun her cvt zincir koparacak
Yukarıda arkadaşında söyledigi gibi honda yağ üretmiyor bu firmalardan birine ürettiriyor. Motül bu şanzımana uygun diyorsa bunu boşuna diyemez Türkiyede degilse bile Avrupada hesabını sorarlar. Ama ilk basta dediginiz gibi usta anlamıyorsa herşey olabilir. Birde kesinlikle kullanımla alakalı. Biz 300.000 km dsg kullandık hic birsey olmadı ama kimisi 50.000 km de patlatıyor.

Ad Soyad
fırat ışık
Aracınız
Civic FC5 2021
Yukarıda arkadaşında söyledigi gibi honda yağ üretmiyor bu firmalardan birine ürettiriyor. Motül bu şanzımana uygun diyorsa bunu boşuna diyemez Türkiyede degilse bile Avrupada hesabını sorarlar. Ama ilk basta dediginiz gibi usta anlamıyorsa herşey olabilir. Birde kesinlikle kullanımla alakalı. Biz 300.000 km dsg kullandık hic birsey olmadı ama kimisi 50.000 km de patlatıyor.
Servisler sırf müşteriye itelemek için bunu yapıyor olabilir arkadaşımın arabası 200 binde 50 bin km bir eneos yağ ile iyi bir ustaya değiştirdi hiç bir sorun yok

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Fazla olan yağ da cvt halatlarinin kopmasına sebep olabilir. O yüzden yağ değişimi yapıldıktan sonra vites konumları arasında 15 er saniye bekleyip en son araç bir miktar bekledikten sonra seviye tapasi açılarak fazla yağın akması sağlanmalı, yada eksikse ilave edilmeli.

Aracınız
Civic FC5 2018
Fazla olan yağ da cvt halatlarinin kopmasına sebep olabilir. O yüzden yağ değişimi yapıldıktan sonra vites konumları arasında 15 er saniye bekleyip en son araç bir miktar bekledikten sonra seviye tapasi açılarak fazla yağın akması sağlanmalı, yada eksikse ilave edilmeli.
Biz ustayla ikinci dediginiz gibi yaptık. Önce seviye tapasına kadar doldurduk. Çalıştırıp tüm viteslere gecirdik sonra tekrar seviye tapasına kadar ekleme yaptık.

Ad Soyad
fırat ışık
Aracınız
Civic FC5 2021
Maalesef ülkemizde sadece motor ustaları değil her alanda hem düzgün bir hizmet almayıp hemde kaz gibi yolunmaktan bıktık kombi bozulur usta 200 TL maliyet az olacağı için kazan bozuldu der 2 bin TL çöker araba bozulur ustaya götürürüz bir şeyi eksik yapar geçen yıl yağ bakımına götürdüm arabayı filtreleri orjinal koy dedim tamam abi dedi bu hafta kendim değiştirdim hava filtresinin markası bile yok kendi kendimizin ustası olacaz bu gidişle

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Ben artık özel yada yetkili servis. Hiçbirine güvenmiyorum.

Yetkili serviste cvt şanzıman yağı değiştik. Adamlar bidonu direk doldurup bıraktı. Defalarca söylememe rağmen fazlasını almadılar. Gerek yok dediler. Ondan sonra ardını arkasını toplamak zorunda kalıyoruz. Ben artık her işlemi kendim yapıyorum.

Ad Soyad
fırat ışık
Aracınız
Civic FC5 2021

Yetkili serviste cvt şanzıman yağı değiştik. Adamlar bidonu direk doldurup bıraktı. Defalarca söylememe rağmen fazlasını almadılar. Gerek yok dediler. Ondan sonra ardını arkasını toplamak zorunda kalıyoruz. Ben artık her işlemi kendim yapıyorum.
En iyisini yapıyorsunuz bende değiştirilen parcalarin eskisini istiyorum herkes sahtekar olmuş bu yıl kendim aldim yağını filtelerini ustanın başından ayrılmadım degistirirken

Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
Servis ve kullanım kitabçığı 40 binde degisecek diyor. Benim aracımda da 40binde bir degisti sadece son degisimde dısarıda usta ararken bi 5bin gecti galiba. Ama serviste sadece yağ değisimi yapılıyor ben dısarıda filtreyide degistirdim kötü durumdaydı sadece yağ değisimide çözüm olmuyor ancak servise sordugumuzda şanzıman sökülmedik gerek olmadığını söylüyor
periyod 2 yıl yada 40 bin km hangisi önce dolarsa. filtre olayında size katılıyorum benim aracımda 100 binde servis değişim periyodu yok ama biz hem kucuk olanı hemde karterin içindeki buyuk olanı bu bakımda değiştirdik ve gerçekten cok kirliydi servis bunu neden değiştirmiyor anlamıs değilim

Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018

ben bugun kendim değiştirdim evin garajında. 4 lt koymayla bitmiyo işte ama kime anlatacaksın. adamlar sanzumanın ustundeki tasırma tapasından bi haber hocam :)

Geri