FC5 ön göğüs trim (zırıltı) sesi

Aracınız
Civic FC5 2019
Aracımın ön göğsünden trim değil de bir zırıltı sesi geliyor. Sanki saç titriyor gibi. Ön göğsün içinden geldiğini tahmin ediyorum. Her zaman gelmiyor. Bazen rölantide bile gaz verirken zırıltı geliyor. Yetkili servis birşey bulamadı. Geniş zamanda yine getir dedi. Bu şekilde şikayeti olan var mı.

SM-G975F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Civic FC5 2019
Bende de durum bu. Ben amin olmak için o plastigi komple söktüm aldım hatta onla birlikte borusu iviri ziviri halen durum bu hiçbir işe yaramadi toplanalım birlikte bir dava açalım başka yolu yok.

Yav bu nedir böyle traktör alsak daha iyiydi

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Civic FC5 2019
Bende aracı 2.5 ay önce aldım. 1.5 turbo. 2 bin km de iken bu ses başladı. Ilk başta önemsemedim. Artarak devam edince foruma baktım.. Videolardaki sesle aynı. Şoför tarafındaki alttaki kapağı açtım. Metal borulara vurunca benzer sesi duydum. Ama sesin borulardan gelmediği belliydi. Üstte şeffaf hortumlu bir parça var onun arkasında yolcu tarafına doğru alt tarafta plastik bir muhafaza ya da kanal şeklinde bir parça var. Ona dokundum bildiğiniz boşta duruyordu. O parça ile altındaki elektronik kutunun arasına bulaşık süngeri sıkışırdım. Ses kesildi. Yaklaşık 100 km yaptım, yol şerit tırtıklarının üzerinden defalarca geçtim. Sesin kaynağı o plastik parça arkadaşlar bundan eminim.

Hocam bu dediklerini arabadan hiç anlamayan birisi Nasıl yapar acaba :) artık kendi ustama gitmeyi utanıyorum adam da illallah dedi git artık napıyorsan yap göğüsü söktür serviste dedi :)

asiran

0
Aracınız
Civic FC5 2020
Bende aracı 2.5 ay önce aldım. 1.5 turbo. 2 bin km de iken bu ses başladı. Ilk başta önemsemedim. Artarak devam edince foruma baktım.. Videolardaki sesle aynı. Şoför tarafındaki alttaki kapağı açtım. Metal borulara vurunca benzer sesi duydum. Ama sesin borulardan gelmediği belliydi. Üstte şeffaf hortumlu bir parça var onun arkasında yolcu tarafına doğru alt tarafta plastik bir muhafaza ya da kanal şeklinde bir parça var. Ona dokundum bildiğiniz boşta duruyordu. O parça ile altındaki elektronik kutunun arasına bulaşık süngeri sıkışırdım. Ses kesildi. Yaklaşık 100 km yaptım, yol şerit tırtıklarının üzerinden defalarca geçtim. Sesin kaynağı o plastik parça arkadaşlar bundan eminim.
Süngeri koyduğunuz yerin resmini atabilme imkanınız var mı ?

gunesec

Özel Üye
Hocam bu dediklerini arabadan hiç anlamayan birisi Nasıl yapar acaba :) artık kendi ustama gitmeyi utanıyorum adam da illallah dedi git artık napıyorsan yap göğüsü söktür serviste dedi :)

Teyp takan yerler sökerler hocam. Rica edin. Trim aksama zarar vermeden çıkarırlar. Eliniz alet tutuyorsa, biraz el becerisi varsa kendiniz de yapabilirsiniz.

Aracınız
Civic FC5 2018
Bahsettiginiz parca tam olarak neresi ben bulamadim

Ekli dosyalar

• 20200905_170028.jpg
    20200905_170028.jpg
    89.5 KB · Görüntüleme: 79
  • 20200905_170016.jpg
    20200905_170016.jpg
    81.9 KB · Görüntüleme: 78
Aracınız
Civic FC5 2018
Süngeri koyduğunuz yerin resmini atabilme imkanınız var mı ?
Üst kısımları çekmişsiniz. Alt kısımlarda yolcu tarafına doğru çekebilir misiniz? Ben kapattım kapağı. Tekrar açmam çok zor.
O zaman video bahsettigim ayni yerden bahsediyoruz sanki. Dediginiz elektrik kutusunu anladim. Bizimde ilk mudahelemiz oraya oldu zaten. Ses bir miktar kesildi vrya kimindr azaldi ama tam cozulmedi.

Geri