Opellerde fiyatına göre güzel araçlar ancak uzun dönemde ciddi problem ve maliyetleri çıkıyor maalesef.
Özellikle az yakıyor diye dizellerine yönelenlerin 100bin sonrası hep EGR ve partikül filtreleri başlarına dert oldu, aracını sevenler yazılım tarzı işlerle aracı kurtarmaya çalıştı hep
Hocam dizel FC5 le yaşadığım olay sonrası kaskodan parayı almadan önce Astra J sedan almıştım. FC5 ten sonra hiçbir şeyinden memnun kalmadım.
Araç 2019 model ve 10 bin kilometrede olmasına rağmen her yerinden trim sesi geliyordu. Sırf bundan dolayı sattım diyebilirim. Ne kadar uğraşsam da önünü alamadım seslerin.
Sedan bir araca göre arka yaşam alanı dar, bagaj hacmi cidden küçük.
Aktarma olarak sıkıntılı bir araç ve ağırlığından dolayı 140 hp gibi hissettirmiyor sadece üst hız performansı diğer 1.4 turbolara göre iyiydi. Tapagaz yapmadan pedala %80-85 basarak düz yolda 200 görmüştü.
Şanzıman ağırbaşlı ve özellikle vites küçültmelerinde yetersizdi ancak hiç değilse 1 den 2 ye geçişi haricinde sarsıntı yoktu.
Donanım olarak 2019 ve full paket bir araç olmasına rağmen sunroof yoktu işin garip yanı sunroof opsiyonu da yoktu, 7 inç ekran vardı ama dokunmatik değildi o ergonomik olmayan tuş kalabalığıyla kullanmaya çalışıyordum
Hatta daha da komiğini söyleyeyim, tekrarlıyorum 2019 ve full paket araç alıyorsunuz ve kol dayama yok. Evet yanlış okumuyorsunuz kol dayama yoktu. Elegance diye paket ekleyip Xenon far + kol dayama ve elektrikli park freni satıyorlar. Ona da 9000 lira fark isteniyordu
Daha önce bahsetmistim Abimin Megane 4 ünü sürüyorum yaz aylarında, arkadaşımın Passatıyla Sakarya ya gidip geldik. Corolla deneyimim oldu.
Ancak sonuç olarak şunu söyleyeyim; cidden fiyat performans anlamında Civic kat kat önde; konfor yol tutuş eğrisi, seçtiğiniz motor ne ise rakiplerine göre daha iyi gösterdiği performans ( yani atıyorum 1.6 dizel ünitesi kime sorarsanız sorun şu piyasada ki en iyi ünite), Elegance pakette bile cömert olan donanımları, iç genişliği hacmi vs hakikaten uğraşıldığını belli eden ve yine rakipleriyle karşılastırıldığında fiyatını hakeden bir araç.
Eski o gemi has Opeller Omega vs haricinde yeni olan Opel denince iki kez düşünün.
'?? ??? ???. (??????)
'?? ??? ???. ?-???? ??-? (?????)
'?? ??? ???. ?-???? (Ş??????? ?????)